The Observer: Торите имат 15% преднина при последното социологическо проучване


Дата: 07/12, 23:07

focus-news.net

Консерваторите имат 15 пункта преднина пред лейбъристите само дни преди изборите, според последното проучване на Opinium за британския седмичник The Observer.

Изглежда, торите са намалили броя на избирателите, които ги подкрепят. Въпреки това, анкетата предполага, че лейбъристът не печелят избиратели със скоростта, необходима за преодоляване на пропастта. Партията на Борис Джонсън събира 46% от гласовете, докато лейбъристите изостават на 31%. Либералдемократите запазват третото място и 13% от избирателите

Анкетата предполага, че лейбъристите бавно възстановяват позициите си сред някои от проевропейски настроени избиратели, които са се били отклонили към Либерал демокртаите. Въпреки това консерваторите също успяха да спечелят част от своите проевропейски избиратели.

Изглежда Джереми Корбин не променя възприятията за лидерството си си по същия начин, както по време на изборите през 2017 г. По отношение на това кого избиратели смятат за най-добър премиер, Джонсън е се качва с 1 пункт до 37%, докато Джереми Корбин е е харесван от 21%. Общественото удовлетворение от Джонсън е намаляло с 2 пункта след анкетата през миналата седмица до 28%, въпреки че категоричните предпочитания към Корбин останават на ниво от 29%.

Брекзит остава най-важният въпрос на изборите, но тежестта на здравеопазването се увеличава. През първата седмица най-важният въпрос, решаващ избора на гласуване, е бил Брекзит (40%), като здравеопазването е било на втора позиция с 18%. Сега Брекзит (33%) запазва преднина пред здравеопазването (22%), но определено разликата намалява.

В момента само 29% могат да си представят Джереми Корбин за министър-председател, докато три от пет (59%) не могат. На същия етап от общите избори през 2017 г. една трета (34%) можеха да го представи за министър-председател, в сравнение с 56%, които не могат.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 23:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 23:30

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция
Дата: 19/04, 23:28

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на Eвропейското първенство по шахмат
Дата: 19/04, 23:08

На първо четене: По-високи заплати за военните от 2025 година
Дата: 19/04, 22:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия