Марин Марковски: Редно е независим главен прокурор да следи главния прокурор


Дата: 09/12, 18:01

Кадър: БТВ

Законите са правила за поведение, без които не можем. Хората и обществото имат нужда от тях. Въпросът е начина, по който трябва да бъде направен, както и причините, които налагат това нещо. А причината главният прокурор да има някой, който да отговаря за него, се състои в това, че в демократичната и цивилизована държава не трябва да бъде допускана безконтролна власт, поради което има и разделение на властите.

Това сподели в студиото на ''Лице в лице'' по bTV адвокат Марин Марковски по повод предложението главният прокурор на България да бъде съблюдаван от друг главен прокурор.

,,Нека да кажем, че той няма да бъде точно надзорник, а независим главен прокурор, който трябва да контролира главния прокурор, но само в случай, когато има данни и доказателства, че вторият е извършил някакво престъпление, иначе при други обстоятелства няма да може да контролира дейността му в неговата същественост'', обясни Марковски и допълни, че ''няма драма'' в назначаването на независим главен прокурор.

,,Венецианската комисия е съставена от професионалисти по конституционно право, които са най-добрите в Европа. Когато тя дава препоръки, те не са задължителни, но са интелектуален съвет'', заяви по отношение на Венецианската комисия адвокатът и използва случая да поздрави Филип Димитров за присъединяването му към нея.

Относно срещите между правосъдния министър Данаил Кирилов и Джок Полфрийман Марковски изрази мнението, че Министерството на правосъдието е дало становище, че Полфрийман е бил неподходящ за предсрочно освобождаване, докато самия министър е пряко отговорен за затворите, поради което, ако се наложи, може да се срещне и с най-коварния затворник в килията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия