Президентът коментира външния дълг, самолетите, евентуална нова партия и срещата с Тръмп: Той се съгласи с идеите ми


Дата: 11/12, 18:11

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Борбата с дълга е много важна. Ние снижаваме брутния държавен дълг, но накъде отиваме? Той нарасна 3 пъти през 2016 г - от 28 млрд, сега плавно намалява - на 23%. Излиза, че Борисов полага неистови усилия да ни спаси от Борисов, от предишните си управления, когато този дълг нараства 3 пъти. За мен най-важният рейтинт за едно правителство е не отвън, а е в благосъстоянието на гражданите. "

Това коментира на живо в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на България Румен Радев.

"Относно магистралите няма състезателна процедура. Тази практика се пренася в строителството на магистрали, използва се обществена необходимост, хората искат магистрала, те са прави, ние закъсняхме много, но тя трябва да е направена в съотвествие със законите и да гарантира качество. Във всички сфери трябва да има прозрачност. 

Ако кабинетът беше решил да купи Грипени по начина, по който купи F16, аз щях да съм същият върл противник. За мен няма значение моделът, а откритият процес, който да избере най-доброто съотношение между качество и цена. А премиерът каза: купувам F16 и плащам накуп. Българското правителство погази открития честен конкурс и това ще носи своите последствия.

Предложих на Тръмп: Напревете така, че когато коупуваме от вас, да има подкрепа от американското правителство за качествени технологиии, за да не съществува тази бездна в един съюз. Той прие идеята с огромен интерес. Получих поздравления. Така скромна държава като нас може да бъе генератор на идеи и следващите наши сделки да бъдат качествени."

Президентът отрече да има намерения за своя партия. "Защо да правя партия? Може би господин Борисов не е стигнал до чл. 154 от Конституцията, където пише, че президентът има правото да внася промени само на един закон и това е Конституцията.  Мотивацията ми не е функция от намеренията на партия ГЕРБ. Мисля, че там има много разумни хора и те приемат тези позиции, които в момента споделям."


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Президентът говорил с Гюров за БНБ и Еврозоната
Дата: 29/03, 17:38

Огнен ад на АМ "Тракия"! Пожарни от два града гасят тир! Движението е спряно и двете посоки
Дата: 29/03, 17:19

Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия