Обявиха Джеф Безос за бизнесмен на десетилетието


Дата: 14/12, 02:51

Главният изпълнителен директор на Amazon e обявен за бизнесмен на десетилетието от финансови директори по целия свят, според класация на Глобалния финансов съвет на CNBC. Почти една трета от тях са избрали Безос за най-впечатляващия бизнес лидер, пише money.bg.

Той основава Amazon в средата на 90-те години като онлайн книжарница. Сега това е най-големият онлайн пазар в света, като комапията има приходи и от дейностите си в областта на облачните компютърни услуги и изкуствения интелект.

През 2015 г. Amazon изпреварва Walmart и става най-големият търговец на дребно в Америка. През 2018 г. компанията е генерирала близо 233 млрд. долара продажби. Безос притежава 109 млрд. долара, според Forbes и Bloomberg's Billionaires Index, което го прави един от най-богатите хора в света.

 

 

В класацията основателят на Alibaba - Джак Ма и шефът на Telsa - Илън Мъск са съответно на второ и трето място. Други сред избраните имена са Сатя Надела (Microsoft), Тим Кук (Apple), Уорън Бъфет (Berkshire Hathaway) и Джейми Даймън (JPMorgan Chase & Co.).

В Глобалния финансов съвет на CNBC влизат висшите мениджъри на някои от най-големите публични и частни компании в света, като управляват общо активи с близо 5 трилиона долара пазарна стойност.

В отговор на друг зададен въпрос в изследването почти 71% от анкетираните отговарят, че не смятат, че икономиката на САЩ ще изпадне в рецесия през 2020 г., но според част от тях, продукцията на страната вероятно ще се свие през следваща година. Близо една трета прогнозират, че няма да има намаляване или увеличение на лихвите от Федералния резерв на САЩ през 2020 година.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Том Ханкс се завърна в САЩ след изтичането на карантината му
Дата: 28/03, 10:33

Роналдо си отряза заплатата заради пандемията
Дата: 28/03, 10:23

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите
Дата: 28/03, 10:132 Коментара

Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо
Дата: 28/03, 10:001 Коментар

Министърът на образованието по БТВ: Има опасност учебната година да бъде удължена
Дата: 28/03, 09:461 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия