Хванаха бургазлия с 5 грама дрога. Той се отърва с 1000 лева глоба и чисто досие


Дата: 15/12, 23:37

 

Снимка: Булфото

Дори и да бъде арестувано лице с 15-20 цигари марихуана, след 24 часа излиза на свобода и с освобождаването си от отговорност получава индулгенция да продължи с престъпната си дейност, алармира преди година топ полицаят Златко Пеев, пише "Флагман".бг.

Бургазлия се отърва с 1 000 лв. глоба и чисто досие, след като бе арестуван с близо 5 г синтетична дрога. Бургаският районен съд определи случая за маловажен и освободи от наказатела отговорност по чл. 78а Иван Ганев, който е спипан с две отделни пликчета – съответно с малко над 3 гр и 1,151 г метамфетамин.

Според направената експертиза дрогата е с високо съдържание на наркотично вещество и струва малко над 100 лв. Съдията-докладчик обаче избра да наложи единствено административно наказание, въпреки че призна за виновен бургазлията за държане на наркотици.

Припомняме, че през юли м. г. в Бургас е проведе кръгла маса по превенция на разпространението на наркотици в училищата. Една от основните теми по време на дискусията бе именно какво количество трябва да бъде считано от съда за маловажен случай. Топ полицаят Златко Пеев даде пример с 15-20 цигари – около 5 г марихуана, които се считат за маловажен случай и изобщо не са престъпление.

„Губи се смисълът на превенцията“, категоричен е Златко Пеев и припомни, че доскоро за малозначителни се считали до 1 грам – 2-3 цигари, но сега количеството значително се е увеличило, което саботирало работата на разследващите органи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



19 април - Ден на велосипеда
Дата: 19/04, 00:20

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 00:10

Аталанта отстрани Ливърпул на четвъртфиналите в Лига Европа
Дата: 18/04, 23:57

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 23:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия