Лекари искат спешни мерки срещу замърсения от пожарите въздух в Сидни


Дата: 16/12, 12:13

Снимка Уикипедия

Най-големият град в Австралия - Сидни се сблъсква с необходимостта от спешни мерки в здравеопазването заради токсичния дим от пожари, който го обвива от седмици, предупредиха лекарски организации, цитирани от Франс прес и БТА.

Стотици горски пожари, свързани с климатичните промени, опустошават страната от септември. Над 20 лекарски организации, сред които Кралският Австралоазиатски колеж на лекарите, публикуваха съвместно комюнике, което призовава правителството да вземе мерки срещу това токсично атмосферно замърсяване.

"Замърсяването на въздуха в Нов Южен Уелс изисква да се вземат спешни мерки в общественото здравеопазване - се казва в комюникето. - Димът от пожарите доведе до замърсяване на въздуха, което надвишава 11 пъти нивото, преценено като опасно, в някои райони на Сидни и Нов Южен Уелс. Димът е особено опасен заради високото съдържание на фини частици с размер 2,5 микрометра."

Здравните служби в щата регистрираха 48-процентно увеличение на броя на хората, постъпили в спешните отделения заради респираторни проблеми, за 7-дневен период, приключил на 11 декември, в сравнение със средните стойности за 5-годишен период.

На 10 декември, когато качеството на въздуха значително се влоши в Сидни, увеличението бе 80-процентно. На следващия ден почти 20 000 души участваха в протестна демонстрация в града, настоявайки правителството да вземе мерки срещу климатичните промени.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цоков: Има карантинирани класове заради коклюш в София
Дата: 20/04, 12:45

Даниел Лорер: Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ
Дата: 20/04, 12:281 Коментар

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 12:20

Вътрешният министър: Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков
Дата: 20/04, 12:15

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 12:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия