Общината даде да се застрои парка на "Почивка". Варненци излизат на протест в неделя в 11 часа


Дата: 24/01, 16:38

ФБ, Антон Тончев

Граждани готвят протест срещу презастрояването на парка в района на паметника на българо-съветската дружба във Варна. Събитието ще се проведе на 26 януари (неделя) от 11:00 часа под пилоните със знамената в "Почивка", научи Moreto.net.



"Пореден строеж, който унищожава един от най-старите паркове във Варна! Поредно унищожение на дървета и зеленина! Докога? Още колко може да се застрои Варна? Колко високо, колко плътно, колко гъсто? Кой разрешава това?! Ако и вие си задавате същите въпроси и не искате да търпите Варна все повече да се задръства, бетонира и обезобразява. Ако не искате да се изпълва с вертикални коптори на всеки ъгъл и във всяка градина. Ако не искате Варна постоянно да се обезлесява и дърветата да се изсичат а зелените площи да се "уплътняват". Елате тази неделя в 11 ч. под пилоните със знамената в основата на парка под Паметника. За да остане парк, който е любимо място за отдих и спорт на много варненци, а не поредното бетонно гето", гласи постът на организаторите от групата "За Морската".

Според гражданина Антон Тончев на път е да си отиде един от парковете на Варна заради поредното застрояване. На публикуваната от него снимка се виждат машини в зелената площ в района на паметника.

"Отива си един от последните паркове във Варна. 21.01.2020 снимка от парка на Българо-Съветската дружба, вляво от пилоните със знамената. Ще изниква поредният кокошарник. В ляво на снимката се вижда велоалеята, която отива към подножието на парка и към гимназиите. Трябва да следим и тя да не "изчезне". Велоалеята беше направена по времето на великия проект за "Интегриран градски транспорт", пише Тончев.

Организаторите приканват всички, които са загрижени към зелените площи и са против тяхното застрояване да излязат в неделя. Протестът е под мотото "Да спасим парка".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Полицията влезе в бежанския център в "Овча купел"
Дата: 28/03, 20:501 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 20:50

Хекимян за план-сметката: Може да бъде определен като „бюджет на липсите“
Дата: 28/03, 20:30

Приложение ще показва наличните лекарства в аптеките
Дата: 28/03, 20:22

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 20:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия