Йордан Цонев: Валери Симеонов намеси името ми за нещо, което не отговаря на истината


Дата: 24/01, 17:49

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Във вчерашното предаване "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов намеси името на Йордан Цонев от ДПС, като обяви, че той е внесъл законопроект, свързан с хазарта, в който лотарийните игри са на друг по-облекчаващ режим, в сравнение с останалите хазартни игри.

Самият Цонев гостува преди минути при Цветанка Ризова и разкри, че Симеонов е подведен. Той извади папка с документи от въпросното гласуване в парламента през 2013 г., като уточни, че ги е показал и на Симеонов, който е признал, че наистина са го подвели.

"Не съм аз вносителят. Днес му показах папката и той се съгласи, че са го подвели. През 2013 г. моят законопроект имаше за цел да уеднакви облагането на хазарта. Никой не е пропуснат, всички са включени. В залата моя текст не беше приет, а беше приет текст на Георги Кадиев и други седем негови хора. Там започна изброяване на видове хазартни игри, където лотарията бе пропусната. С неговият текст бяха въведени два режима на облагане. Този текст е приет със 74 гласа на ГЕРБ, 7 на Кадиев и компания, двама от "Атака" и т.н. От ДПС 24 човека са гласували против този текст. ГЕРБ подкрепиха, но те тогава водеха война с управляващите и затова смятам, че несъзнателно са го подкрепили", разкри Цонев.

"В моя текст няма изброяване на хазартни игри, а пише "всички хазартни игри", докато Кадиев ги изброяваше. Казах го това на Симеонов, той го прие добре", разказа депутатът от ДПС.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Министърът на образованието по БТВ: Има опасност учебната година да бъде удължена
Дата: 28/03, 09:46

Васил Симов, Софийска стокова борса: Вероятно ще има продължително намаляване на цените на хранителни стоки
Дата: 28/03, 09:32

Променят традиционните чествания за рождения ден на кралицата
Дата: 28/03, 09:19

Отстраниха аварията на водопровода в Перник
Дата: 28/03, 09:12

Ангел Кунчев: Не е възможно хората масово да се тестват за COVID-19
Дата: 28/03, 08:581 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия