Йорданка Фандъкова: София е с най-висок растеж на БВП в градовете в Европа


Дата: 16/02, 20:20

Кадър и видео: Канал 3

През цялото време имаме много ясни приоритети, които залагаме всяка година и в бюджета на общината, според възможностите на града. През последните години София е градът с най-висок растеж на Брутния вътрешен продукт в градовете в Европа, 2 пъти по-висок в сравнение със средния за страната, и почти изравнен със средния в ЕС. Това отчете в "Беновска пита" по Канал 3 кметът на София Йорданка Фандъкова за развитието на столицата под управлението на ГЕРБ.

"Важното е да се развива икономиката и хората да имат работа. Приоритетите са ни много ясни - инфраструктурата, образованието, екологията. Тази година защитихме бюджета с 2 ясни фокуса: засилена работа в кварталите и чистота на въздуха", продължи кметът.

Тя определи като "огромна спекулация, манипулация" твърденията, че с предимство са районите с кметове от ГЕРБ. "Първо - не е вярно, второ - това обяснява, че нито една от политическите сили в опозиция не предложи нещо друго, от това, което предлагаме ние. Работя с кметовете, които желаят да работят - да подготвят проектите си, и да им помогна да защитят проектите си. Ако работят като партийни функционери, това е вече съвсем друго.

Колкото до инвестициите в кварталите, знаете в момента се строи усилено метрото в Овча купел до Околовръстния път при Горна баня. Нима това не е конкретна инвестиция за хората там?", изтъкна Йорданка Фандъкова.

Тя изрази мнение, че в последните месеци се усеща напрежение в редиците на БСП с оглед на предстоящите вътрешни партийни избори. "Моята цел винаги е била да опитваме по важните за  града въпроси да имаме по-широк консенсус, определено в последните месеци се усеща напрежението в редиците на БСП с оглед на предстоящите вътрешни избори. Те винаги са били основна наша опозиция в Столична община, за мен колкото по-силна е опозицията, толкова по-добре за управляващите", каза кметът.

На въпрос на водещата Илиана Беновска как работи с лидера на БСП в Столична община Калоян Паргов, кметът каза: "Понякога успяваме да постигнем консенсус по важни въпроси, естествено, не очаквах г-н Паргов да подкрепи бюджета, те са опозиция все пак. Но водопроводът Мало Бучино - Перник бе едно отговорно решение на Столичен общински съвет, сега предстои да подпишем споразумение за ангажиментите на държавата към София - първо, ремонт на стената на язовир "Бели Искър", за който бе заложени средства в бюджета за тази година. От министерството на икономиката ще инвестират в стената, освен това ясно заявихме желанието да работим за алтернативен източник за питейна вода за София, за проучване на яз. "Огняново" и евентуална връзка с него. 

Има изследвания за качеството на водата в него, и проучванията продължават. А също една връзка да се направи между двата водопровода - на яз. "Искър" на и яз. "Бели Искър", така че работим за години напред", изброи Йорданка Фандъкова.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Агенцията по храните тръгва на проверки
Дата: 24/04, 08:201 Коментар

Това са всички абонати във Варна и областта, които остават без вода днес
Дата: 24/04, 08:16

Шофьор с 2.2 промила алкохол регистрира колата си
Дата: 24/04, 08:092 Коментара

Без ток във Варна и областта днес
Дата: 24/04, 08:08

Феновете на „Денсинг старс“ пощуряха: Зрителското гласуване е пълно безобразие
Дата: 24/04, 07:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия