Уникален хотел с площадка за хеликоптер откриват в столицата


Дата: 10/03, 12:18

Наближава датата на откриването на уникален нов хотел в столицата. Той ще предлага на своите гости 400 стаи и площадка, на която ще могат да кацат и излитат хеликоптери. Той ще се нарича Grand Hotel Millennium Sofia и ще заработи официално през месец април тази година.

На фона на застоя в търговията с имоти в София, строителството и пускането в експлоатация на подобен хотел в столицата е добра новина. Сградата е на 30 етажа, а панорамната гледка, която ще осигурява, ще е зашеметяваща. От много години насам в стараната не е сторен комплекс от мащаба на Grand Hotel Millennium Sofia.

Той ще има 5 звезди. На разположение на гостите ще е грандиозен център за конференции, наречен Міllеnnіum Міlеѕtоnе Соnvеntіоn Сеntеr. Центърът ще е разположен на цели 5000 кв. м. Ще е на три етажа и ще разполага с 14 зали, които ще могат да се използват за всякакви събития. Идеята е този конферентен център да се използва за конференции и елитни бизнес събития.

На територията на хотела ще функционират 10 ресторанта и салона. Пет панорамни заведения ще бъдат открити на последните три етажа. Нито един от хотелите в столицата не разполага с хеликоптерна площадка, каквато ще има на покрива на новия хотел.

Дали този луксозен хотел не е „повлякъл крак“? Оказва се, че в близките месеци в София ще станем свидетели на откриването на още луксозни хотели на известни марки.

На столичния площад „Васил Левски“ съвсем скоро ще стартира новия хотел Нуаtt Rеgеnсу. Той се издига на мястото, където в миналото беше столичното кино „Сердика“. Още малко остава да бъде довършен строежа. Това ще е първият хотел в страната на тази марка. Очаква се хотелът да предлага 190 стаи на посетителите. Гостите ще могат да ползват 3 ресторанта, фитнес и СПА център, както и панорамен бар на покрива на хотела.

По проекта работи бългapcĸaтa компания "Tepa тyp Cъpвиcиз" EOOД. Още преди две години излезе новината, че марката Маrіоtt също ще вдигне хотел в София. Местонахождението на този хотел ще е в района на „Солни пазар“ на площад „Македония“. Непосредствено до бизнec cгpaдaтa Теluѕ Тоwеr и тази на КНСБ. Хотелът на Маrіоtt също ще е 5 звезди. Според плановете, ще е най-високият до момента в София. ЩЕ се издига на 107 метра над земята и ще е с 30 етажа. На своите гости ще предоставя за ползване 232 стаи. Говори се, че в проекта са инвестирани около 59 млн. евро, което в левова равностойност е приблизително 110 млн. лв. И този хотел трябва да бъда открит тази година.

Факт е, че Румъния и България стават все по-привлекателни за луксозните марки хотели в последните години. В Букурещ върви строителството на два хотела на марката Ibis. Там скоро отвори врати хотел на Маrіоtt, които е с 4 звезди, а стара сграда на банка беше реновирана и превърната в луксозен 5 – звезден хотел.

В Будапеща се предвижда през следващата година да станат факт хотели, които предлагат на гостите си 3000 стаи. Hyatt Regency ще е едната марка с подобен грандиозен проект. Старата поща от 1870 г в Будапеща ще се преобрази до неузнаваемост и ще разцъфне в луксозен хотел с 3000 стаи за гости. От сградата на държавното балетно училище пък ще стане хотел на Marriott.

Както се вижда на практика, двете световно известни марки не само проявяват интерес към нашата столица, но и техните хотели са пред стартиране. За строителството на Mariott в столицата се говореше още през 2018 г.
Това не може да ни учудва, тъй като София бележи ръстове бизнеса и икономиката, иновациите и технологиите, а това е добра предпоставка за появата на достатъчно клиенти на големите хотелски вериги в близките няколко години.

 

*публикацияСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Коалиционният съвет ще обсъжда план за стабилност на държавата
Дата: 15/07, 14:04

Младен Маринов не каза нищо за полицейско насилие на протестите, депутатите от БСП побесняха
Дата: 15/07, 13:54

Борисов за Николай Щерев: Ужасна загуба на млад спортист
Дата: 15/07, 13:44

Ковачева атакува спирането на границата за неплатени пътни глоби
Дата: 15/07, 13:35

Изтече нов запис с гласа на Борисов: Сладур такъв, ще ме притискаш
Дата: 15/07, 13:222 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия