YouTube намалява качеството на видеото в целия свят


Дата: 26/03, 05:00

kaldata.com

Считано от началото на този ден YouTube понижава качеството на видеото в целия свят. Това решение е взето с цел намаляване на трафика и натоварването на провайдърите по време на пандемията от новия коронавирус.

Представители на YouTube заявиха, че през следващия минимум един месец на потребителите по подразбиране ще бъдат показвани клипове с ниско качество, но резолюцията може да бъде повишена ръчно. Да напомним, че видео хостингът YouTube принадлежи на холдинга Alphabet Inc, основен участник в който е Google. Корпорацията спазва указанията на властите и на регулаторните органи, които се обърнаха към към големите компании, предлагащи поточни онлайн услуги, включително Netflix и Amazon, за да намалят качеството на стрийма.

През последните дни използването на стрийм услугите рязко нарасна, понеже стотици милиони хора си останаха вкъщи, за да може да се спре разпространението на коронавируса. Специалистите на Google съобщиха, че гледането на видеа е нараснало най-вече по-време на работните часове на деня. Досега през този период стрийм трафикът обикновено намаляваше.

YouTube започна да ограничава качеството на видеото в зависимост от пропускателната способност на интернет връзката на потребителя. YouTube и Google са твърде скептични към твърдението, че тези дни, а може би и месеци, могат да възникнат трудности с интернет връзките, но реши да вземе предварителни мерки, като се съобрази с непрекъснато растящото безпокойство на правителствено ниво.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Рибари излязоха на протест
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия