Нова тв разкри: Търговци предлагат на възрастни хора тенджери на промоция срещу банков кредит


Дата: 26/03, 10:00

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

За атаки по телефона срещу възрастни хора разказва репортерът на Нова тв Георги Георгиев.

След любезна покана по телефона, възрастни хора попадат на презентация на тема здраве, като "получават" изненади и подаръци, разкри Нова тв след поредица от сигнали на потърпевши.

Поканените попадат на беседа, на която се рекламират домакински съдове.

"Даваха ни картички за томбола и печелехме отстъпка от цената.", разказва пред камерите потърпевша, която крие лицето си.

Които нямали парите накуп, можели да изтеглят кредит.

"Започнаха да говорят за изплащане за 900 лева при реална цена 4 500. Хората бяха възхитени. Започнаха едни лични карти да се разменят. Исках да си тръгна", обяснява друга жена, "поканена в залата".

Пенсионерка обаче се прибира и вижда, че вместо обещаните тенджери с отстъпка, е купила котлон за 600 лева, кухненски ножове за 400 лева,  камина за 2800 лева, съдове за 900 лв, общо- 3 600 лева, а с лихвите - 5000 лева при пенсия от 300-350 лева.

Веднага търси връзка с търговеца. Казват й, че трябва да плати около 1800 лева разходи за транспорт и застраховки и да подпише нов договор за по-малка сума. Пък нямало да получи нищо. Ако не подпишела, щяла да плаща двата договора. Повечето хора, присъствали на презентацията били възрастни. Предпочитат да останат анонимни, срамуват се. Телефоните на потенциалните клиенти в залата не отговаряли, обяснява репортерът на Нова.

"Бяхме 15-16 жени и двама мъже, проверяваха как сме попаднали там, затвориха вратите, никой не може да влезе или да излезе, казаха първо ниска цена, после се оказа петорна.", обяснява един от мъжете, отново с гръб към камерата.

Дружеството е на е полски граждани, регистрирано в Пловдив с капитал от 10 лева през 2017 година, от там отричат да са принуждавали някого да купува каквото и да е, констатира проверката на Нова тв.

Начинът е да се направи отказ без подписване на нов договор в 14 дневен срок, в противен случай потребителят остава и с кредите и със стоката, обясняват специалистите.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.ЦСКА победи Локомотив Пловдив с гол в 90-та минута
Дата: 09/07, 22:59

Драгомир Петров: Борисов каза, че ни пази от Ковид. Ако не иска струпване на хора - да подаде оставка и протестите спират
Дата: 09/07, 22:53

Турското правосъдие решава дали да превърне "Света София" в джамия
Дата: 09/07, 22:441 Коментар

Слави към колега: Няма ли два паралелни свята? В единия се случи това, а в другия - Ковид, който е ужасно удобен днес
Дата: 09/07, 22:28

Бъфет пада в класацията на най-богатите хора в света
Дата: 09/07, 22:262 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия