Мутафчийски: Смисълът на бързите тестове е търговски, а не медицински


Дата: 26/03, 17:59

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Началникът на щаба за борба с коронавируса ген. майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски за пореден път се изказа против бързите тестове.

"Смисълът на бързите тестове е търговски, а не медицински. Този тест е чудесен, за да се направи накрая на на епидемията - кой е направил антитела и т.н. Но ние сме в началото. Единственият сигурен начин за доказване е PCR теста. И днес имаше една публикация за това как в Испания някой е надделял за идеята си с бързи тестове и са похарчили 1 милиард за тестове и те са се оказали негодни - 30 процента само достоверност, аз бях по-милостив и им дадох 40 процента. Какво друго да кажа? Докато съм на това място няма да позволя търгаши да подведат държавата да похарчи милиони за нечии интереси. Както виждате оставам на същата позиция. Няма да надделее другото мнение", категоричен бе той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Мъж отвори фитнеса си в Пловдив и получи глоба от 5000 лева
Дата: 10/04, 14:20

Румен Радев за Вълчо Камарашев: Той изгради едни от най-запомнящите се роли
Дата: 10/04, 14:10

Световен шампион по футбол в болница с коронавирус
Дата: 10/04, 14:03

ТИР с домати изгоря на пътя Симеоновград - Харманли
Дата: 10/04, 13:561 Коментар

Важно за работодатели: Real-time PCR и бързи тестове за коронавирус с пакетни цени за фирми и организации
Дата: 10/04, 13:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия