Събраха над 400 000 кг отпадъци в пловдивския квартал "Столипиново"


Дата: 28/03, 11:42

БНТ

Над 400 000 килограма отпадъци бяха събрани и извозени само за пет дни в междублоковите пространства на улица "Сокол“ в пловдивския квартал "Столипиново". Мащабната акция по почистването на едно от най-замърсените места в града протече при пълна мобилизация на техника и екипи.

"Има още смет за събиране, но се налага временно да спрем и да изчакаме по-хубаво време, защото техниката ни затъва в калта и не може да стигне до най-проблемните зони”, обясни директорът на общинското предприятие "Чистота” Николай Георгиев.

Въпреки периодичните големи акции обаче ефектът е краткотраен. "Нека живеещите тук престанат да изхвърлят боклука си от терасите, защото с условията, които сами създават, застрашават здравето на своите близки и деца, а и на гражданите от другите райони на Пловдив”, призова още Георгиев.

Екипът на "Чистота” изпълнява всички указания на общинския оперативен щаб за засилени противоепидемични мерки в ромския квартал срещу разпространението на коронавируса.
По разпореждане на кмета на Пловдив тази сутрин е направена нова дезинфекция на всички улици в Столипиново и Шекер махала. В почивните дни мобилни екипи продължават дезинфекцията на заслоните по автобусните спирки и основните булеварди в града.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Депутат ще съди шефката на интегрирания транспорт във Варна Якова
Дата: 18/04, 11:22

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 11:10

ИАМН започва проверка в бургаска болница за фиктивна операция
Дата: 18/04, 11:10

Варненският кмет се похвали с възстановен подлез
Дата: 18/04, 11:02

След градушката идва много опасно явление
Дата: 18/04, 10:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия