Парфюми


Дата: 11/04, 07:17

Парфюмът е смес от ароматни съставки и етерични масла, разтворители и фиксатори, които са направени да придават приятна миризма на човешкото тяло, помещения и предмети. Самата дума "парфюм", която днес използваме идва от латинското "пер фумум" и в превод означава пушек.

 

Изкуството за правене на парфюми

Парфюмерията се заражда в Египет и древна Месопотамия и е доразвито от римляните и персийците.

Всяка парфюмна есенция е разредена задължително с разтворител, защото неразтворените масла /природни или синтетични/ са силно концентрирани на съставки, които могат да причинят на кожата различни алергии. Най-съвместимият разредител в търговската мрежа на парфюми е етанола или сместа от вода и етанол. 

Качеството на аромата на един парфюм се определя от процентното съдържание на етерични масла в съответния продукт. А именно:

Парфюм от 20 до 30 %. 

Парфюмна вода 12 - 15%/

Тоалетна вода 4 - 10%

Одеколон 2 - 5%

Сплаш 1 - 3%

Парфюмните есенции могат също да се разреждат с натурални масла без никакъв аромат. Като например бадемово масло, фракционно кокосово масло или жожоба. Тези начини, използвани в древността, се използват и до днес на много места.

 

Парфюмите се групират в семейства според типа на преобладаващите ароматни тоналности. Тези семейства са от основно значение за разработването на всеки парфюм. Всяко семейство парфюми от своя страна има различно и индивидуално емоционално въздействие. Огромно разнообразие ще откриете в парфюмерия онлайн.

 

*публикация"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Meteo Balkans пусна снимки от Ловеч: Прилича на сняг, но е градушка
Дата: 29/05, 16:46

На живо протестите в Минесота ескалират
Дата: 29/05, 16:44

Татяна Дончева обяви, че "Левски" е в технически фалит, определи фенове като платени
Дата: 29/05, 16:31

Acibadem възобновява приема на пациенти в Турция
Дата: 29/05, 16:30

Халваджиян отвърна на Нона Йотова, която предизвика санкция за "Като две капки вода"
Дата: 29/05, 16:261 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия