Бум на сватби в Ухан след падането на карантината


Дата: 09/04, 13:36

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Човек може да си помисли, че предизвиканото от пандемия блокиране у дома ще тласне повечето двойки към раздяла, но наскоро освободените влюбени в Ухан променят тенденцията, почти сривайки китайското приложение, използвано за онлайн приложения за женитба, съобщава RT.

След като 76-дневната карантина бе напълно премахната в сряда, системата за кандидатстване за брак в приложението Alipay претърпя 300-процентов скок в заявките за сватба, съобщиха от компанията. 

„Броят на посещенията надхвърли очакванията, около 300 процента ..., което причини временно замразяване. Системата не се срина, но може да е малко бавна. Просто я обновете няколко пъти “, казаха от компанията.

Заявленията за брак бяха прекратени през целия февруари и март, тъй като градът с 11 милиона жители, който беше първоначалният епицентър на пандемията на коронавирус, затвори почти изцяло. 

Компанията твърди, че проблемът вече е решен, проправяйки пътя към предстоящия брачен мусон, тъй като любителите на града празнуват освобождението си по възможно най-романтичния начин. 

Забравените двойки трябва да притежават чист здравен код, който доказва техния статус без коронавирус, за да си уговорят регистрация за брак. 

Alipay, една от най-използваните платформи за разплащане в Китай, твърди, че „не очаква силното търсене на брачни услуги след по-ранен скок в заявките за развод“.

Хората могат също така да проверят какви имена на бебета се дават онлайн чрез приложението, също заради денонощното блокиране. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 05:20

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 05:20

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 05:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 05:10

Бойко Борисов помогна за първото място Витоша в Югозапада при ветераните
Дата: 25/04, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия