И дядо Въло трогна лекарите с 219 лв.


Дата: 10/04, 09:40

Още един пенсионер трогна лекарите и цяла България. 81-годишният дядо Въло дари пенсията си от 219 лв. на видинската болница.

Вълослав Стратев е от врачанско село Добролево. Той решил да подкрепи на лекарите с парите, които има, за да преживее месеца. Няма претенция за какво ще бъдат похарчени. Дарява ги с благодарност и за всяко добро, което според него най-добре може да направят лекарите в тази трудна ситуация с опасния вирус COVID-19, разказва Нова тв.

Сиромах под прикритие и архонт на сиромашията, нарича себе си дядо Въло. Разказва, че решил да подкрепи лекарите, защото винаги са оценявали добрите му възможности да диагностицира, докато бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за доброто им отношение към пациентите му.

Разказва, че изпитва чувство на благодарност. “Просто искам да даря на болницата моята скромничка пенсийка”, казва Вълослав. Това не е първото добро, което прави. Започнал да дарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морални качества.

“Който прави добро, получава добро. Такъв е моят морален закон. Аз съм инвалид. Болен съм от рак между другото. 4 години се боля с болестта, но съм проклет оптимист. Не се предавам”, разказва той. Съседите му и го разбират, и не съвсем. Казват, че е добра душа и човек с голямо сърце.

Често се събират на улицата и си говорят за живота си такъв, какъвто е. Тези селски сюжети от Добролево дядо Вълослав описва точно всеки ден. Води дневник от 31 години и е изписал над 10 000 страници от него. Издава и книги със стихове.

„Най-хубавата сентенция, която най-много обичам – „Не всички красиви хора са добри, но всички добри хора са красиви”, казва дядо Въло.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия