Путин с нови укази в борбата срещу коронавируса


Дата: 10/04, 14:58

Студентите по медицина да бъдат привлечени за борбата срещу коронавируса, такова разпореждане е издал руският президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

На сайта на Кремъл е бил публикуван указ на държавния глава. В документа се е посочвало, че здравното министерство в Москва е задължено да привлече обучаващите се във висшите медицински учебни заведения в страната за оказване на специализирана помощ на хората, инфектирани с коронавирус, пише Novini.bg.

"За тази цел трябва да бъдат използвани и преподавателите на бъдещите висшисти", се е посочвало още в постановлението. Президентът също се е разпоредил, на привлечените бъдещи и настоящи лекари, да се изплаща допълнително материално стимулиране.

Държавният глава днес също е наредил на федералното вътрешно министерство да предприеме по-строги мерки за наблюдение на хора под карантина.

Путин в петък е подписал и указ за създаване на единен информационен център, който да съобщава информация за COVID-19."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Първан Симеонов скочи на Слави Трифонов: Хванал е "мангъровския“ патос за COVID-19. Тази ниша не е грамадна
Дата: 29/05, 15:11

Манолова: След като Борисов задължава хората да си купят топломери и водомери за 100 млн. лв., да им ги плати
Дата: 29/05, 15:09

Петиция за забрана вноса на отпадъци, която започна от Варна, е внесена в екоминистерството
Дата: 29/05, 15:02

Гърция отваря границите си от 15 юни за туристи от България и още 28 страни
Дата: 29/05, 15:01

Навършват се 144 години от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг. Само 1 българин се присъединява кам въстаниците на българска земя
Дата: 29/05, 14:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия