Къде са най-сигурните Математически прогнози


Дата: 18/05, 14:40

Какво представляват Математическите футболни прогнози

В чистия си вид математическите футболни прогнози са направени изцяло на базата на статистика. Статистическите данни се изчисляват автоматично от компютър като се определят фиксирани вероятности и тези вероятности се изразяват в проценти, за да се създаде прогнозата. На практика се дават прогнози за изхода на футболни срещи независимо дали става въпрос за голове, или за знак, чрез компютърно генерирани на база статистика факти. 

С какво са по-различни Математическите прогнози

Разликата между обикновените футболни прогнози и математическите такива е, че първите се правят от хора, а вторите от компютри на база само на статистика. Реално се изчислява процентът възможност дадено събитие да се получи на базата на десетки статистически фактори като общо спечелени мачове, спечелени мачове само в лигата, като домакин/гост, представяния на отбора срещу тимове от долната половина на таблицата, средно отбелязани голове, средно допуснати и още стотици подобни. 

В някои сайтове, а те са много малко, освен всичко горепосочено, взимат предвид и статистиките за “очаквани голове”(xG), които са много специфични, но сме длъжни да ги обясним накратко, защото това се превръща в ключов фактор в анализите на футболни срещи не само от типстъри, но и цялостно от футболни отбори. Това прави математическите прогнози в тези сайтове доста по - точни, а какво точно означава xG?

Казано възможно най - кратко и опростено xG е вероятността дали даден изстрел ще доведе до гол. Какво точно е качеството на изстрела и какъв е процентът на вероятността той да се превърне в гол? Това се прави от специални аналитични компании като Opta, Stratabet и други. Те измерват качеството на всеки изстрел въз основа на различни компоненти. За да се изясни това измерване, са анализирани над 300 000 еднакви голови ситуации.

Вероятността да намерите сайтове използващи такава статистика е доста по - малка отколкото вероятността да се натъкнете на сайт, в който математическите предвиждания дори не се правят чрез компютър или не се използва точния алгоритъм, което пък от своя страна прави тези прогнози доста по - подвеждащи и с невярна информация, така че трябва да сте внимателни при подбор на подобни онлайн залози. 

Защо Betinum е правилният избор

Препоръчваме Бетинум, защото там математическите прогнози са на съвсем различно ниво. Тук не просто се използват компютърни изчисления и статистиката за xG, тъй като това би било прекалено малко, но се добавя и цяла нова система. При Бетинум вероятността за изхода на мач се създава на база сложни компютърни изчисления със специално модифициран алгоритъм.

Тази система, която споменахме, се добавя към алгоритъма от експертите на сайта и тя на практика изследва динамиката на отбора (текуща форма, регрес, прогрес, мотивация) и информация, базирана на най-новите футболни новини и данни (контузии, време, трансфери, въздействие на нов треньор).

Съответно, когато има промяна в мениджърската позиция на някой отбор или има огромен брой контузени играчи в дадения тим, например, професионалните типстъри ще се намесят и с определена вероятност ще променят процентите за изходите на дадена среща.

Няма как в уеб пространството да намерите друг сайт, който подхожда по такъв начин и използва подобен модифициран алгоритъм. Обикновените алгоритми, които използват повечето сайтове, се използват и от букмейкърите, а така трудно те могат да бъдат победени.

*публикация

 

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Български учен: Всички развити страни преминават на 5G системата
Дата: 05/06, 10:03

Българите номер 1 в света по вяра в теории на конспирации : Близо 60% от българите вярват, че коронавирусът е разпространен умишлено
Дата: 05/06, 10:003 Коментара

МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма
Дата: 05/06, 09:58

Отново полицейски час в Турция през уикенда
Дата: 05/06, 09:51

Доц. Мангъров: Много боли истината, но в България нямаше кой да измира от коронавирус, защото ние умираме по-млади
Дата: 05/06, 09:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия