Полина Паунова, "Свободна Европа" за замърсяването във Варна: Изразът "биохимични разградими органични вещества" описва цялата ни ситуация


Дата: 22/05, 10:21

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

"Във Варненското езеро и в морето край града са открити "биохимични разградими органични вещества" няколко пъти над допустимото. Тая констатация ни дава разкошна нова възможност да определим принципната ситуация с ново словосъчетание...", това коментира във Фейсбук журналистът Полина Паунова.

"Биохимични разградими органични вещества" е изразът, с който институциите и контролните органи нарекоха фекалиите, който от миналата година се изливат от скъсания тръбопровод по дъното на канала море-езеро. Тяхното завишено ниво беше установено след проверка на Басейнова дирекция вчера. Ден по-рано кметът на Варна Иван Портних заяви, че аварията и фекалния разлив "почти 100 % нямат нищо общо с масовото измиране на риба" във Варненското езеро. Той също така каза, че общината не е институцията, която трябва да информира гражданите за подобни разливи. 

Днес от 18:30 пред община Варна ще се проведе протест против управлението на града, което скри фекалния разлив от обществеността в продължение на месеци. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Моторист загина след сблъсък с автобус в София
Дата: 05/06, 10:10

Проф. Олег Йорданов по БНР: Всички развити страни преминават на 5G системата
Дата: 05/06, 10:03

Българите номер 1 в света по вяра в теории на конспирации : Близо 60% от българите вярват, че коронавирусът е разпространен умишлено
Дата: 05/06, 10:003 Коментара

МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма
Дата: 05/06, 09:58

Отново полицейски час в Турция през уикенда
Дата: 05/06, 09:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия