Общото състояние на 25-имата най-богати в света се е увеличило с 255 милиарда долара за два месеца


Дата: 23/05, 21:36

Снимка: pixabay

Общото състояние на 25-имата най-богати хора в света се е увеличило с 255 милиарда долара за изминалите два месеца въпреки пандемията от новия коронавирус. Това показва публикувана оценка на сп. "Форбс", предаде БТА.

Изданието отбеляза, че най-успешен във финансово отношение разглежданият период е бил за Марк Зукърбърг, чието богатство е нараснало с 31 милиарда долара до 86,5 милиарда долара.

Основна причина е поскъпването на акциите на оглавяваната от него компания Фейсбук (Facebook). Зукърбърг се е изкачил от седмо на четвърто място в класацията най-богатите в света. Шефът на Амазон (Amazon) Джеф Безос е спечелил за тази два месеца 29,9 милиарда долара, също благодарение на по-високите котировки на акциите. Неговото състояние е достигнало 146,9 милиарда долара. Той продължава да е най-богатият човек в света.

Богатството на Бил Гейтс, един от основателите на Майкрософт (Microsoft), се е повишило с 11,9 милиарда долара до 106,5 милиарда долара. Активите на главния изпълнителен директор на френската група Луи Вюитон Моет Хенеси (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно са увеличили стойността си с 12,8 милиарда долара до 94,1 милиарда долара, а на ръководителя на инвестиционния фонд Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет - с 6 милиарда до 69,2 милиарда долара. Съоснователят на Оракъл (Oracle) Лари Елисън вече е с 10,4 милиарда долара по-богат, притежавайки общо 66,4 милиарда долара).

Бившият шеф на Майкрософт Стив Балмър е прибавил 14 милиарда долара към състоянието си, което е достигнало 65,4 милиарда долара, а Лари Пейдж, един от основателите на Гугъл (Google), е натрупал още 14,2 милиарда долара до общо 63,6 милиарда долара. Състоянието на Сергей Брин, другия основател на Гугъл, се е увеличило с 13,7 милиарда долара до 61,3 милиарда долара, а на собственика на търговската верига Сара (Zara) Амансио Ортега - с 5,2 милиарда долара до 60,5 милиарда долара.

През отчетния период всичките 25 милиардери, включени в списъка, са били на печалба. Общо активите им са достигнали близо 1,5 трилиона долара. Специалистите на "Форбс" основават оценките си предимно на информацията за промяна в стойността на акциите. Служителите на списанието са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Промени в една от линиите на "Градски транспорт" - Варна
Дата: 28/03, 15:00

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове
Дата: 28/03, 14:58

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от "Крокус"
Дата: 28/03, 14:481 Коментар

Учениците си плащат, ако се явят на втора матура
Дата: 28/03, 14:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия