NASA плаща на американци, за да се изолират за още осем месеца в условия като на Марс


Дата: 23/05, 23:20

kaldata.com

Изглежда на някои от нас се е усладила възможността да бъдем изолирани за два месеца поради пандемията от новия коронавирус. За такива хора NASA има специално предложение – компанията предлага още осем месеца ексклузивно изолиране като част от проучването ѝ за изпращане на хора към Марс и Луната.

Участниците ще прекарат осем месеца далеч от цивилизацията в Москва, Русия. Те няма да бъдат напълно изолирани, а ще могат да общуват (ограничено) с малък международен екип. Целта на тази мисия е NASA да научи повече за физическото и психическо влияние на изолацията върху хората. По време на мисията участниците ще извършват определени дейности и ще ползват виртуална реалност за максимално доближаване до действителността на другите планети. NASA е готова и да заплати на участниците за тяхното отделено време.

NASA предлага тази възможност единствено на американски граждани на възраст между 30 и 55 години, способни да говорят английски и руски. Освен това те трябва да имат професионално военно обучение, макар че и други квалификации също ще се разгледат и по възможност одобрят. Очевидно не всеки един от нас е пригоден за провеждането на тази рискова (макар и фалшива) мисия.

Животът на астронавтите би трябвало да ни бъде за пример по времето, когато още бяхме изолирани вкъщи в условията на всеобща карантина. Социалната изолация е по-трудна за някои от нас, затова астронавти като д-р Маршал Портърфилд споделя своите начини за справяне с положението. Коментирайки в интервю пред Lifehacker, за него особено важно е изготвянето на дневен график, поддържането на тялото във форма и преследването на ясна цел. Тези знания ще бъдат от полза за нашите наследници, когато се окажат първите постоянни жители на други планети от нашата Слънчева система и извън нея.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БТВ пусна изрязаните кадри от записа с журналиста Димитър Стоянов
Дата: 24/04, 09:52

Ненчо Балабанов: Дъщеря ми заспива с книгата на Алекс Фъргюсън
Дата: 24/04, 09:52

МВР: Ето какво ще е различното при новите лични карти
Дата: 24/04, 09:46

Ето как Елена Йончева впечатлила Пеевски и заслужила подкрепата му в името на България
Дата: 24/04, 09:42

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 09:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия