Apple затваря американските си магазини


Дата: 03/06, 11:35

Снимка pixabay

За да защити служителите си от насилието, Apple реши временно да затвори някои от своите обекти. Тези магазини бяха отворени едва наскоро, след като бяха затворени заради пандемията от коронавирус. Разграбените магазини на Apple са с местоположения в Портланд, Филаделфия, Бруклин, Солт Лейк Сити, Лос Анджелис, Чарлстън, Вашингтон, D.C., Скотсдейл и Сан Франциско, пише факти.бг.

Някои от обектите са силно повредени и затворени за неопределено време, докато други ще отворят отново в понеделник. Apple днес пусна изявление, което гласи: „Имайки предвид здравето и безопасността на нашите екипи, ние взехме решение да запазим редица магазини в САЩ в неделя.“

Това, което грабителите вероятно не знаят, е, че айфоните, които крадат от разграбените магазини, няма да работят. От 2016 г. демо iPhone на конкретен Apple Store не работят, ако бъдат премахнати от този магазин. В последната ситуация тези демо единици са свързани с опцията „Find My iPhone“.

От 271 американски магазина на САЩ, 140 магазина бяха отворени през последните няколко седмици. Не е ясно дали насилието ще забави повторното отваряне на останалите 131 места. Шефът на търговията на дребно на Apple Deirdre O'Brien каза по-рано този месец, че "Новият ни протокол за социални разстояния позволява ограничен брой посетители в магазина наведнъж, така че може да има забавяне при влизането на клиенти. Препоръчваме, където е възможно, клиентите да пазаруват онлайн с безконтактна доставка или вземане от магазина. "

О'Брайън съобщава: „Във всеки магазин ние сме се фокусирали върху ограничаването на натовареността и предоставянето на много място на всички. Също така предприемаме някои допълнителни мерки на повечето места. Маските за лице ще бъдат необходими за всички наши екипи и клиенти и ние ще ги предоставим, за тези които не носят свои."

Поради пандемията COVID-19, фискалното трето тримесечие за Apple изглеждаше мрачно дори преди протестите, което принуди компанията да затвори повечето американски магазини на Apple днес, а магазините с големи щети ще бъдат затворени за известно време.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иво Сиромахов: Настъпи вълнуващия момент, в който всички безработни се кандидатират за депутати
Дата: 19/04, 21:54

Главчев: Това не е кастинг за външни министри, не мога да ги вадя от ръкава си
Дата: 19/04, 21:48

Тази снимка на знаменит българин като малък умили зрителите
Дата: 19/04, 21:31

Втори май ще е неучебен за всички училища
Дата: 19/04, 21:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 21:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия