Полфрийман поиска възобновяване на делото му за убийството на Монов, за да докаже, че е било неизбежна самоотбрана, а не умишлено


Дата: 03/06, 11:37

Снимка Булфото, архив

Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до главния прокурор Иван Гешев с искане за възобновяване на делото, по което австралиецът бе подсъдим - за убийството на студента Андрей Монов, съобщи actualno.com.

Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за престъплението, извършено в центъра на София. Миналата година обаче чужденецът бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.

В средата на октомври м.г. Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци, а преди дни Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на главния прокурор за възобновяване на делото пред САС.

В молбата до Иван Гешев за нов процес се иска анализ на запис от камера, който според адвокат Калин Ангелов е бил анализиран погрешно по време на съдебната фаза. Джок Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите - приятели на Андрей Монов, са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана. 

Джок Полфрийман все още е в България и не е отпътувал за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури.

Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

Австралиецът обяви още, че съди лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за клевета.

"Той излъга България за мен и моето прехвърляне от софийският затвор към имиграционния затвор в Бусманци, посочва Полфрийман на страницата си във фейсбук.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Турското правосъдие решава дали да превърне "Света София" в джамия
Дата: 09/07, 22:44

Слави към колега: Няма ли два паралелни свята? В единия се случи това, а в другия - Ковид, който е ужасно удобен днес
Дата: 09/07, 22:28

Бъфет пада в класацията на най-богатите хора в света
Дата: 09/07, 22:262 Коментара

Слави Трифонов: Добрата новина от днес е, че гражданското общество реагира остро на произвола
Дата: 09/07, 22:13

Протестът в София продължава. Хората отиват от Народното събрание към президентството
Дата: 09/07, 22:094 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия