Полфрийман поиска възобновяване на делото му за убийството на Монов, за да докаже, че е било неизбежна самоотбрана, а не умишлено


Дата: 03/06, 11:37

Снимка Булфото, архив

Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до главния прокурор Иван Гешев с искане за възобновяване на делото, по което австралиецът бе подсъдим - за убийството на студента Андрей Монов, съобщи actualno.com.

Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за престъплението, извършено в центъра на София. Миналата година обаче чужденецът бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание.

В средата на октомври м.г. Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци, а преди дни Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на главния прокурор за възобновяване на делото пред САС.

В молбата до Иван Гешев за нов процес се иска анализ на запис от камера, който според адвокат Калин Ангелов е бил анализиран погрешно по време на съдебната фаза. Джок Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите - приятели на Андрей Монов, са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана. 

Джок Полфрийман все още е в България и не е отпътувал за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури.

Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

Австралиецът обяви още, че съди лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за клевета.

"Той излъга България за мен и моето прехвърляне от софийският затвор към имиграционния затвор в Бусманци, посочва Полфрийман на страницата си във фейсбук.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иво Сиромахов: Настъпи вълнуващия момент, в който всички безработни се кандидатират за депутати
Дата: 19/04, 21:54

Главчев: Това не е кастинг за външни министри, не мога да ги вадя от ръкава си
Дата: 19/04, 21:48

Тази снимка на знаменит българин като малък умили зрителите
Дата: 19/04, 21:31

Втори май ще е неучебен за всички училища
Дата: 19/04, 21:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 21:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия