15 млн. лева за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили


Дата: 03/06, 11:46

Снимка Булфото 

15 млн. лв. отпуска правителството за училища и детски градини в Столичната община. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на първото присъствено заседание от началото на пандемията от коронавирус. По-голяма част от министрите са с маски.

"Когато станах кмет, 40 детски градини бяха реституирани на най-хубавите места в София и от тези псевдодемократи, които сега говорят, бяха синьо-червената мъгла в София, ги разпродаде за смешни пари. Оттогава досега над 100 нови сме направили и продължаваме да правим", коментира Борисов липсата на места в забавачките, съобщи dnes.bg.

Не може 20 и кусур годишни политици да се обявяват за нови, сякаш са се появили вчера, подчерта премиерът.

В началото на заседанието Борисов направи забележка на здравния министър Кирил Ананиев за текстове на заповедта, свързани с маските на закрито.

"Сега, ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант това", коментира Борисов. Всеки ден на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено, коментира премиерът и нареди това да се промени.

Премиерът посочи, че от 15 юни ограниченията падат, но остават социалните мерки, предприети заради пандемията.

Той съобщи, че както беше обещано, за Рилския манастир се отпускат 600 хил. лв. за ремонт.  1.3 млн. лв. трябват за една малка пречиствателна станция, отбеляза той и допълни, че днес регионалният министър Петя Аврамова ще бъде на място.

Мярката 60/40 много добре работи и в манастирите, отбеляза Борисов.

За Бачковския манастир се отпускат 200 хил. лв, също толкова за Троянския манастир. За манастира "Света Троица" в Кръстова гора ще бъдат дадени 300 хил. лв. за ремонт.

За Духовната семинария се отпускат за момента 500 хил. лв.също за ремонти. 

Вицепремиерът Томислав Дончев информира колегите си за ситуацията около Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия период.

Ако има Многогодишна финансова рамка до края на годината, още в рамките на 2020 г. България би имала възможност да има достъп до 692 млн. еврофинансиране. За юни и за юли това е задачата - да изработим схеми за безвъзмездно финансиране, грантови схеми, ако това финансиране е налично есента или късната есен, да го предоставим на пазара, обясни Дончев.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Турското правосъдие решава дали да превърне "Света София" в джамия
Дата: 09/07, 22:441 Коментар

Слави към колега: Няма ли два паралелни свята? В единия се случи това, а в другия - Ковид, който е ужасно удобен днес
Дата: 09/07, 22:28

Бъфет пада в класацията на най-богатите хора в света
Дата: 09/07, 22:262 Коментара

Слави Трифонов: Добрата новина от днес е, че гражданското общество реагира остро на произвола
Дата: 09/07, 22:13

Протестът в София продължава. Хората отиват от Народното събрание към президентството
Дата: 09/07, 22:094 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия