15 млн. лева за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили


Дата: 03/06, 11:46

Снимка Булфото 

15 млн. лв. отпуска правителството за училища и детски градини в Столичната община. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на първото присъствено заседание от началото на пандемията от коронавирус. По-голяма част от министрите са с маски.

"Когато станах кмет, 40 детски градини бяха реституирани на най-хубавите места в София и от тези псевдодемократи, които сега говорят, бяха синьо-червената мъгла в София, ги разпродаде за смешни пари. Оттогава досега над 100 нови сме направили и продължаваме да правим", коментира Борисов липсата на места в забавачките, съобщи dnes.bg.

Не може 20 и кусур годишни политици да се обявяват за нови, сякаш са се появили вчера, подчерта премиерът.

В началото на заседанието Борисов направи забележка на здравния министър Кирил Ананиев за текстове на заповедта, свързани с маските на закрито.

"Сега, ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант това", коментира Борисов. Всеки ден на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено, коментира премиерът и нареди това да се промени.

Премиерът посочи, че от 15 юни ограниченията падат, но остават социалните мерки, предприети заради пандемията.

Той съобщи, че както беше обещано, за Рилския манастир се отпускат 600 хил. лв. за ремонт.  1.3 млн. лв. трябват за една малка пречиствателна станция, отбеляза той и допълни, че днес регионалният министър Петя Аврамова ще бъде на място.

Мярката 60/40 много добре работи и в манастирите, отбеляза Борисов.

За Бачковския манастир се отпускат 200 хил. лв, също толкова за Троянския манастир. За манастира "Света Троица" в Кръстова гора ще бъдат дадени 300 хил. лв. за ремонт.

За Духовната семинария се отпускат за момента 500 хил. лв.също за ремонти. 

Вицепремиерът Томислав Дончев информира колегите си за ситуацията около Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия период.

Ако има Многогодишна финансова рамка до края на годината, още в рамките на 2020 г. България би имала възможност да има достъп до 692 млн. еврофинансиране. За юни и за юли това е задачата - да изработим схеми за безвъзмездно финансиране, грантови схеми, ако това финансиране е налично есента или късната есен, да го предоставим на пазара, обясни Дончев.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Александър Везенков: Ситуацията не е идеална за мен
Дата: 29/03, 02:00

На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия