Журналистът Михаил Кръстев по Нова тв: Сблъсъците, които виждате в САЩ, ще дойдат в Европа и в България


Дата: 03/06, 12:42

Кадър Нова тв

Не мога да кажа, че има някакво напрежение при българската диаспора предвид безредиците, които се случват в САЩ в момента. Може би българите в Чикаго са най-засегнати, тъй като там сблъсъците между полицията и чернокожите традиционно са най-лоши, защото там има и история. Това сподели в ефира на Нова телевизия журналистът и анализатор Огнян Дъскарев по повод последните събития в САЩ, породени от убийството на Джордж Флойд, цитиран от новини.бг.

,,Живял съм доста години в Щатите и не мога да кажа, че има расизъм. Всъщност това, което се случва, е социално-икономическо неравенство. Чернокожите твърдят, че са онеправдани и искат да бъдат равни на белите по стандарт на живот и богатство. За жалост мнозинството от чернокожи в САЩ живеят само на социални помощи, без да изпитват желанието много-много да учат'', коментира още Дъскарев и допълни, че не очаква избухването на гражданска война.

Според другия журналист в студиото на ''Плюс-минус'' Михаил Кръстев, автор в платформата "Консерваторъ”, за данъчната политика в България, причините за протестите в САЩ не са толкова етнически, колкото социално-икономически.

Той също изрази мнението, че гражданска война не е вариант.

,,Предричам разпростирането на подобни сблъсъци и в Европа, включително и в България'', добави Кръстев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Приключи протестът в центъра на София
Дата: 09/07, 23:31

Захариева в Прага: Важно е да не допускаме отново затварянето на граници вътре в ЕС
Дата: 09/07, 23:201 Коментар

Акад. Антон Дончев и Гергина Тончева са първите лауреати на годишната награда на Народния театър
Дата: 09/07, 23:11

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с гол в 90-та минута
Дата: 09/07, 22:59

Драгомир Петров: Борисов каза, че ни пази от Ковид. Ако не иска струпване на хора - да подаде оставка и протестите спират
Дата: 09/07, 22:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия