Правителството прие мерки за подпомагане на въздушния транспорт


Дата: 03/06, 13:15

Снимка Булфото

Правителството одобри мерки за подпомагане на въздушния транспорт. С тях кабинетът цели да минимизира последиците от пандемията от COVID-19 в сферата, съобщи actualno.com.

Предвидени са следните мерки:

1. Намаляване на летищната такса за паркиране на летище София със 70%. Предвиденият срок на действие е 6 месеца, но не по-късно от настъпване на ефективната дата на концесията на летище София, така, както настъпването на ефективната дата на концесията е предвидено в проекта на концесионен договор. Мярката е приложима за всички въздушни превозвачи, опериращи от и до летище София.

2. Отлагане на плащането на таксите за аеронавигационно обслужване в зоните и районите на летищата за 8 месеца от всички въздушни превозвачи.

3. Отлагане на плащането на концесионно възнаграждение, дължимо за 2020 г. и отлагане на извършването на оперативни и капиталови разходи. Намаляването на оперативните и капиталови разходи е мярка, приложима за „Летище София“ ЕАД. Отлагането на плащането на концесионно възнаграждение е приложимо за концесионера на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна. Подобна мярка е одобрена от Европейската комисия на 11 април 2020 г., за отлагане плащането на концесионни такси от операторите на летищата в Шарлероа и Лиеж, Белгия. Мярката е селективна, поради което условие за нейното въвеждане е одобряването от службите на Европейската комисия.

Всяка една от предложените мерки в доклада ще бъде приведена в изпълнение след спазване на необходимите национални процедури, както и тези на ниво Европейска комисия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 03:00

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Премиерът и американският посланик обсъдиха 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 02:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 01:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 01:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия