Теменужка Петкова: Цената на газа намалява! Таско Ерменков: Напротив - расте


Дата: 03/06, 19:50

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Поради неправилно управление на енергетиката и на Топлофикация София - тя е на загуба, поради това, че в последните 3 години не е внесен нито един проект за закон. Казваха, че ще почувстваме намаление, но това беше пиар акция, коментира цените в енергетиката депутатът от БСП Таско Ерменков в студиото на "Лице в лице" по БТВ.

"Топлофикация София няма как да измерва ежемесечно какво и как ни е дала. В края на годината ще видим кой печели и кой губи. Ще извикаме председателя да ни обясни какво се случва.

Цената ще расте. Поради липса на съответните подзаконови нормативни документи, с първобитни уреди не може да измерваме точно колко употребяваме."

По време на интервюто по телефон в студиото пожела да се включи министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Всички тези твърдения за повишаване цената на топлинната енергия са неоснователни. Не знам кой е решил, че ще се увеличи с 20%, не е разбрал. Ние предоговорихме цената на природния газ, това е в интерес на българските граждани. Цената на природния газ е предоговорена и намалена - с 42 % по-ниска за март. Хората сега ще си получат парите в изравнителни сметки. В енергетиката няма хаос и резултатите го показват. Няма идея за увеличавене на парното. Булгаргаз предостави заявление за юни - с 9% по-ниска спрямо май. Ще бъде отразено в цената на топлинната енергия."

"Проблемът е, че договорената цена на газа не е фиксирана, а ще зависи от цената на борсата и търсенето. Комисията е изчислила цена на газа - средна за годината и е сложил годишна цена с увеличението. Хората пари няма да получат, ще има прихващане на сметки. Много ми е интересно топлофикация София като е на загуба - от къде ще вземе, това е от лошото управление на системата", завърши Ерменков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кметът на Варна моли гражданите да почистят града на един от най-светлите християнски празници
Дата: 23/04, 15:48

Русия отменя Шествието на Безсмъртния полк заради страх от атентати
Дата: 23/04, 15:47

Познахте ли ги? В БТВ разровиха архивите и си спомниха за велико шоу
Дата: 23/04, 15:43

Започна съдебното дело срещу певицата Диона, обвинена за шофиране след употреба на наркотик
Дата: 23/04, 15:35

Голяма напаст за шофьорите в България в следващите часове някои ще направят много пари
Дата: 23/04, 15:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия