Каракачанов: Модернизацията на армията не е спирала въпреки коронавируса


Дата: 05/06, 08:49

Снимка: Булфото, архив

Между патриотите и ГЕРБ има различия във виждания, има скърцане от време на време, но това е нормално - все пак става дума за различни политически формации. Това обаче не са проблеми, които коалицията не може да преодолее. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

Най-големите спорове в коалицията са по темите за интеграцията на циганското население. На последния коалиционен съвет преди два дни се разбрахме за да влезе законът за доброволната военна служба, допълни Каракачанов.

Той поясни, че модернизацията на българската армия няма да спира, въпреки че подобни искания - тип бюджетът на армията да се пренасочи към борбата с коронавируса, бяха предложени от БСП и други партии.

Нищо не е спирано, просто е забавено заради ситуацията с коронавируса. Нито за бронираните машини на армията, нито за кораба, нито за проекта за новите американски самолети F-16 блок 70 и за модернизацията на танковете не са спрени - нищо не е спряло, категоричен беше Каракачанов.

За кораба на 16-ти се подновяват преговорите - немска фирма ще бъде основен изпълнител на проекта, като корабът ще бъде строен в българска корабостроителница, допълни той.

Първата група пилоти за F-16 блок 70 тръгват на обучение след няколко дни. След първата група пилоти ще замине втора и в рамките на 2 години те ще получат своята квалификация.

Армията трябва да има готовност да реагира - това, че сме членове на НАТО, не ни гарантира сигурност. Трябва ние да имаме способност да реагираме и да се обучаваме. Три поредни години заплатите на българските военнослужещи се увеличават, искам в бюджета за 2021 г. да се заложи увеличение от 10%, каза Каракачанов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МЕУ удължава срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване
Дата: 25/04, 08:27

Дебора: Имахме гости, пих 4-5 чаши вино и приспивателно. Спала съм шест часа
Дата: 25/04, 08:141 Коментар

Стабилна възвращаемост на инвестиционния пазар
Дата: 25/04, 07:56

Никол Станкулова предупреди за сериозни дъждове на много места в България
Дата: 25/04, 07:49

Ето кой и къде може да получи безплатен тест за коклюш
Дата: 25/04, 07:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия