Парламентът разреши държавните бензиностанции и складове за горива. Само Румен Гечев от БСП гласува "против"


Дата: 05/06, 10:21

Снимка: "Петел"

Единодушно на първо четене парламентът одобри създаването на държавна петролна компания, която ще съхранява петролни запаси и ще може да създаде търговско дружество, чрез което да изгради бензиностанции и да предоставя данъчни складове за горива. Промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси бяха приети с 143 гласа "за", докато четирима депутати се въздържаха, а Румен Гечев от БСП бе "против", съобщава "Дневник".


Предвижда се създаване на предприятие "Държавна петролна компания", което да изгради верига бензиностанции в цялата страна и да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. Като аргумент за създаването на държавната петролна компания от Министерството на финансите посочват оптимизиране на управлението на задължителните резерви и предлагане горива на "максимално ниски цени".


Според Павел Шопов от "Атака" либералните икономисти ще реват като бели мечки на екватора, но трябва да се върви към повече държава в икономиката. Таско Ерменков от БСП даже изброи няколко области, в които трябва да има повече държава - лекарства, селско стопанство, производства, а колегата му Петър Кънев призова управляващите да се вслушват в опозицията, като каквато БСП имала подобна идея. Боряна Георгиева от "Воля" каза, че идеята е на Веселин Марешки и цели по-ниски цени на пазара.


В отговор на критики на БСП, че няма числа и анализи икономическият министър Емил Караниколов каза, че тепърва ще се работи анализ за създаването на сто или сто и една бензиностанции, които ще показват как се формира цената на горивата в България.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Рачев: Април ще е като Баба Марта, студът идва още тази вечер
Дата: 16/04, 07:45

ЕЦБ може да намали лихвите повече от три пъти
Дата: 16/04, 07:43

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 16/04, 07:40

Съдът решава ще останат ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров
Дата: 16/04, 07:27

Външните министри от ЕС се събират извънредно след атаката на Иран срещу Израел
Дата: 16/04, 07:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия