Румен Христов: България, която се даваше за пример в борбата с COVID-19, в момента изостава


Дата: 06/07, 15:04

Снимка: Булфото

СДС настоява за затягане на мерките заради растящия брой на заразените от COVID-19, стана ясно от коментар пред БНР на лидера на сините Румен Христов.

„България, която се даваше за пример, в момента изостава. Средно заразените са над 350 на 1 млн. души население за месец юни, а в Германия са около 145 на 1 млн. души население, а масовите събития, които у нас отдавна са разрешени, там ще бъдат позволени от есента. Искаме по-строг контрол на спазването на т.нар. „социална дистанция“. Много от сервитьорите са без маски, шлемове, ръкавици. Искаме да се ограничи събирането на големи групи хора... Трябва да има присъствие на органите на реда в кварталите с рискови групи. Настояваме и за по-стриктно прилагане на санкциите за нарушителите“, каза председателят на партията, пише dunavmost.com.

По думите на Христов в малките населени места контрол изобщо липсва. „Отваряйки по-широко всички дейности в България, от СДС имаме опасения, че ще ни затворят отвън“, предупреди Христов.

Междувременно от АБВ обявиха, че са сезирали главния прокурор Иван Гешев за действията на Националния оперативен щаб. Христо Колев, председател на софийската организация на партията, обясни: „Едни от най-важните решения са вземани без документация, не са водени протоколи от заседанията на НОЩ. Това е подигравка с българския народ…На наш въпрос - как се определя кой човек е починал от COVID-19, отговориха, че също няма документация. Цялата реакция на правителството беше неадекватна… Не трябва сега да се затягат мерките, но изолацията не трябваше да се случва толкова строго, защото, когато отпадна, видяхме какво се случи.“. От партията обявиха също така, че на 9 юни ще организират протест пред сградата на МС с искане за оставка на правителството.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Продължават срещите на президента с потенциалните служебни премиери
Дата: 29/03, 07:16

България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО
Дата: 29/03, 07:012 Коментара

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 07:00

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 07:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия