Иса прати Черно море на финал за седмото място с много красив гол. Варненци играха 30 мин. с 10 души


Дата: 07/07, 19:51

Снимка: Chernomorepfc.bg

Исмаил Иса прати Черно море на финал за седмото място в Първа лига, след като вкара много красив гол за крайното 1:0 в полуфинала от плейофите срещу Арда на стадион "Тича". Той се разписа в 18-ата мин. след контраатака, при която получи перфектен пас от Денислав Ангелов на левия фланг, излъга един противников футболист и с техничен фалцов удар прати топката в далечния ъгъл на съперниковата врата. Това е 13-о попадение за нападателя на варненци, който се разписва в пети пореден двубой. Варненци играха почти половин час с човек по-малко, след като в 63-ата мин. за два бързи жълти картона бе изгонен Жордао Кардосо.

Както е известно варненци трябваше да бъдат в експериментален състав и без Илиан Илиев и помощниците му на скамейката, тъй като в клуба имаше 16 положителни проби за коронавирус. Заради това не бе никаква изненада, че съставът за двубоя тази вечер бе доста експериментален.

В сравнение с мача с Царско село, в титулярната единайсеторка на „моряците“ бяха петима играчи. Други трима са сред тези, които бяха резерви в предишния мач, а останалите трима са такива, които изобщо не бяха в групата за срещата с „царете“. На пейката пък бяха записани изцяло юноши. Въпреки това всички на терена се раздадоха докрай, а младите футболисти направиха силно впечатление на публиката и зрителите зад телевизионния екран с качествата и себераздаването си.

Треньор на "моряците" в този мач бе Мартин Христов, подпомаган от Тодор Каменов и Калоян Георгиев - и тримата наставници в школата на клуба, като последният е неин шеф.

Феновете на “моряците” не спряха да пеят името на Илиан Илиев. Подкрепа от привържениците получи и Мартин Христов, който дебютира в мъжкия футбол като старши треньор.

Преди началото на двубоя футзалният шампион на България Черно море получи купата и медалите от представители на БФС.

Срещата започна добре за варненци и още в 4-ата минута създадоха първата опасност пред вратата на Арда. Капитанът Стефан Станчев центрира в наказателното поле, но бе отсъдено нарушение на Матиас Курьор срещу вратря Месут Юсуф и въпреки, че топката попадна във вратата, попадението не бе зачетено. В 14-ата минута гостите отправиха първи точен удар в очертанията на вратата. Румен Руменов насочи топката в горния десен ъгъл на Миодраг Митрович, но стражът на варненци акробатично изби в корнер. Само 4 минути по-късно Черно море откри резултата. Исмаил Иса реализира уникално попадение. Нападателят елиминира съпротивата на защитника на гостите Милен Стоев и с прецизен прехвърлящ удар прати неспасяемо топката в горния далечен ъгъл на Юсуф. В 41-вата минута “моряците” пропуснаха уникална възможност за втори гол. Отново Исмаил Иса е в центъра на вниманието, след като нахлу отляво и върна отличен пас към Курьор на точката на дузпата, който стреля, но ударът му срещна тялото на Пламен Крумов.

В 51-вата минута Денислав Ангелов направи пропуск от близко разстояние. Матиас Курьор с прецизен пас изведе младока очи в очи с Месут Юсуф, но той направи по-трудното и стреля в аут. В 63-ата минута варненци останаха с човек по-малко. Жордао Кардозо получи втори жълт картон за фаул отзад срещу Иван Коконов и бе изгонен. В 82-ата минута принудително бе заменен Денислав Ангелов, а неговото място зае дебютантът в мъжкия футбол Радослав Златев, който през настоящия сезон игра за юношите в Елитната група до 17 години. В заключителните минути на двубоя Стефан Станчев бе намерен с прецизен пас отдясно, но не успя да засече по най-добрия начин топката и стреля в аут.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Съставите:

Черно море: Миодраг Митрович, Стефан Станчев, Емил Янчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Павел Георгиев, Петър Вуцов (90 Златин Станков), Алваро Кардозо, Денислав Ангелов (83 Радослав Златев), Матиас Курьор, Исмаил Иса

Резерви: Иван Дичевски, Златин Станков, Даниел Стоянов, Калин Георгиев, Мартин Милушев, Николай Златев, Радослав Златев

Арда Кърджали: Месут Юсуф, Мартин Костадинов, Пламен Крумов, Милен Стоев, Емил Мартинов, Светослав Ковачев, Спас Делев, Иван Коконов, Александър Георгиев, Румен Руменов, Радослав Василев

Резерви: Лъчезар Йорданов, Емирджан Сюлейман, Димитър Атанасов, Атанас Кръстев, Ахмед Осман



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ПСЖ е на 1/2-финал след страхотен обрат срещу Барселона
Дата: 17/04, 00:07

Британският парламент прие на първо четене тютюнопушенето да бъде забранено завинаги на родените след 2009 г.
Дата: 16/04, 23:44

Без отпаднали тази вечер в „Денсинг старс“
Дата: 16/04, 23:26

Пиян полицай блъсна кола с дете във Велико Търново
Дата: 16/04, 23:13

Облаци и дъжд на много места в сряда
Дата: 16/04, 23:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия