Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Поведението на това момче вреди на него. Препоръчвам му да сведе глава и да поиска прошка


Дата: 09/07, 20:06

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Адвокатът на семейството на Милен Цветков - Менко Менков, разкри в ефира на "Крум Савов Live", че не одобрява поведението на обвиняемия Кристиян Николов.


"Поведението на обвиняемия в този процес, такова каквото е в момента, вреди само на него. Наблюдаващите прокурори и разследващите си вършат работата качествено. Ако правосъдието се случваше по улиците, нямаше да има нужда ние да учим толкова. Правото е сложна и формална наука и не може само възоснова на един видеозапис делото да влезе в съда. Напротив, делото се движи с много добри темпове. Това са най-трудните казуси за разследването. В този процес мисля, че няма да има никакъв проблем за доказването на престъплението, в което е обвинен този младеж и справедливостта ще възтържествува", каза той.
"Първо, негово право е да отказва да участва в каквито и да е следствени действия, негово право е и да мълчи докрая на процесите. Неговото поведение, което аз оценявам като изключително неадекватно и неправилно, беше оценено по достойнство от съда с вчерашния съдебен акт, в който СГС казва, че всъщност декларираното намерение за съдействие се разминава с неговите истински прояви. Делото ще бъде доказано и без негово участие. Наличието на наркотични вещества в организма му до 24 часа преди произшествието е доказано с техническа и химическа експертиза. Тъй като непосредствено след произшествието са взети проби от лицето, има извършена такава експертиза по делото и това той дали ще каже или няма да каже кога какви наркотични вещества е използвал, няма значение. За него ще е по-добре да съдейства. Той вероятно ще си получи заслуженото", каза Менков.

"Считам, че употребата на четири наркотични вещества, липсата на каквато и да е реакция за опит да бъде спряно движението на автомобила, който той управлява, напротив - данни за ускоряване на скоростта към кръстовището, означава, че лицето е разчитало на абсолютния шанс, на провидението, или на някакви извънземни, които да предотвратят удара. Наказанието се предвижда да е от 10 до 20 години", обясни той.

"Това, което остава по делото да се направи, е автотехническата комплексна и съдебномедицинска експертиза, която е от седем вещи лица и не може да стане толкова бързо, защото пък представете си - всеки ден стават някакви инциденти, които не са заснети от охранителни камери както е на кръстовището в централната част на София. Свидетелите впоследствие променят думите си и вече казват кой къде е стоял в колата. В началото имаше екзотична теза на защитата му, че не е доказано, че той е стоял зад волана. Има доказателства, които по-безспорен начин гарантират, че шофьорът е бил именно Кристиян, и прокуратурата го доказа", коментира адвокатът.

 

"В тази ситуация единствената добра позиция на това момче, тъй като е младо, е просто да склони глава, да поиска прошка и да признае фактите. Най-бързо края на делото може да дойде през есента", завърши той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Руски военен самолет се разби в морето край Севастопол
Дата: 28/03, 20:00

Президентът започна срещи с потенциалните кандидати за служебен премиер
Дата: 28/03, 19:47

Томислав Дончев: ПП е известна с уклона си към политическо насилие
Дата: 28/03, 19:41

Мартин Табаков: Ако Ердоган победи Имамоглу в Истанбул, той ще пресече пътя му за президентската власт
Дата: 28/03, 19:32

Екстрадират в Италия трима българи по обвинение в тежки престъпления
Дата: 28/03, 19:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия