На живо протеста във Варна. Събират се стотици хората скандират: "Оставка и затвор"


Дата: 12/07, 18:47

Недоволните от управлението на Бойко Борисов варненци започнаха своя протест тази вечер със скандирания "Оставка и затвор", "Всеки ден ще е така до победата", "Оставка".

Допълнително масло в огъня наля подготвяща се от община Варна мътна сделка.

 

 

 

Сдружение с нестопанска цел, регистрирано на 8 юли т.г. е поискало да му бъдат предоставени безвъзмездно 50 дка общински имот във Варненския кв. галата. Това става ясно от текст на писмо, изпратено от кмета на града Иван Портних до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, съобщи Дневник.

Според съдържанието на документа, с който "Дневник" разполага, заявлението за предоставянето на имота е подадено от сдружението "Еко парк Галата". Като своя цел то е посочило "управление, поддръжка и облагородяване на парк в кв. Галата". Тъй като според сега действащото законодателство и наредбите на местната администрация във Варна, общински имоти се предоставят безвъзмездно само с решение на Общинския съвет, Портних предлага той да разгледа заявлението на "Еко парк Галата" на следващото си заседание.

Справка в сайта на Агенцията по Геодезия, картография и кадастър показва, че става дума за бивш военен имот, прехвърлен на Община Варна през 2013 г. Някогашното поделение на бреговата охрана се намира

високо над морския бряг и граничи с асфалтов път, а от него се открива панорамна гледка към Варна и целия залива пред града. Според отразеното в Кадастъра става дума за урегулиран поземлен имот във вилните зони "Черноморец" и "Прибой". Той е предвиден за застрояване.

Съдържанието на кореспонденция, водена между представляващия сдружението "Еко парк Галата" Димитър Големанов и председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов показва, че т.нар. "инвестиционни намерения" към въпросния имот в кв. "Галата" са били заявени с писмо, регистрирано в деловодството на Община Варна още на 3 февруари т.г. Тогава обаче те са били подадени не от сдружението с нестопанска цел, а от търговското дружество "Евроатракция". С писмо от 9 юли т.г. обаче Големанов е поискал от Балабанов да счита за подател на намеренията за инвестиции, регистрираното само няколко дни по-рано сдружение с нестопанска цел "Еко парк Галата".

Според документите, публикувани в Търговския регистър,

"Евроатракция" е основано през 2017 г. с капитал от 10 лв.

Негови собственици са 23 годишният Тюркел Шемсидин и 29 годишната Борислава Тачева. Преди това нито един от двамата не е участвал в други дружества. На 20 февруари м.г. двамата са продали дяловете си на Руси Русев, който го управлява и в момента. Русев е получил компанията също срещу 10 лв.

Предложението за безвъзмездното прехвърляне на 50 дка държавен имот на "Еко парк Галата" предстои да бъде гласувано на едва третата за т.г. сесия на варненския Общински съвет, свикана в понеделник. За приемането му са необходими две трети от гласовете на съветниците.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъск отложи пътуването си до Индия
Дата: 20/04, 11:08

В добро състояние са българите, пострадали в автобусната катастрофа в Турция
Дата: 20/04, 10:54

Почина мъжът, който се самозапали на процеса срещу Доналд Тръмп
Дата: 20/04, 10:38

Динко: В болница съм с опасност за живота
Дата: 20/04, 10:172 Коментара

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 10:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия