БНТ: Политическото напрежение не стихва, протестите продължават


Дата: 13/07, 20:01

Кадър: фейсбук

Политическото напрежение не стихва и днес. Пети ден продължават антиправителствените протести. Недоволните се събраха и тази вечер в центъра на столицата, съобщи БНТ.

Протестът започна точно в 15:30ч. пред сградата на президентството и бе под наслов "Да защитим демокрацията". Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството и оставка на главния прокурор Иван Гешев, пише факти.бг.

Освен това демонстрантите настояват за свикване на Велико Народно събрание, както и въвеждането на електронно гласуване. Освен граждани, на протеста могат да се срещнат и различни политически активисти.

До гражданското недоволство се стигна след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента. В сградата на президентството влязоха и прокурори.

Малко след 18:30 ч. гражданите, събрали се пред сградата на президентството, преминаха "Дондуков", блокирайки движението, и преместиха своето недоволство пред прозорците на Министерския съвет.

Един от т. нар. "Отровно трио" Николай Хаджигенов - заяви, че от тази вечер започва организирането на национална стачка, която да принуди правителството да подаде оставка. На специален имейл адрес, който ще бъде обявен тази вечер, от всички краища на страната организаторите ще събират различни предложения как и по какъв начин да протече стачката.

Протестиращите дадоха ултиматум на правителството да подаде оставка до утре. В противен случай се заканиха да не допуснат депутатите в сряда до сградата на Народното събрание.

Освен това, те обявиха намерението си да пренесат протеста пред сградата на Висшия съдебен съвет с настояване главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка.

Протести в понеделник са обявени в поне още десет града в България. Повечето от тях започват в 19  часа.

Недоволни хора се събират в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Шумен и Благоевград. Исканията им са същите както и на протестиращите в София - оставка на правителството и на главния прокурор.

Засега проявите протичат без инциденти. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Олимпиакос ликува в лютото балканско дерби
Дата: 19/04, 01:20

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 01:10

Частичен срив на "Виваком" тази вечер
Дата: 19/04, 01:00

Рома изхвърли Милан от ШЛ
Дата: 19/04, 00:40

19 април - Ден на велосипеда
Дата: 19/04, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия