Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов


Дата: 14/07, 13:09

Снимка Булфото

Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на сутрешния блок Антон Хекимян завеждат дело срещу лидера на НФСБ и част от управляващата малка коалиция – Валери Симеонов. Самата bTV пък съди вестника на Делян Пеевски – "Телеграф" и собственика на efbet Цветомир Найденов, предаде actualno.com.

Това е втората серия от дела, която медията завежда за "разпространявани неверни, непроверени клеветнически и обидни журналистически материали, в които се ползваха цитати или вметки по изявления на ответника Цветомир Найденов, надграждаха се или се изопачаваха" по неин адрес, като първата серия бе срещу сайта "Блиц" и пак срещу Найденов.

Телевизията е обект на атаки както от управляващите, така и от медиите на Пеевски, тъй като даде трибуна на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Медията дори беше наричана "Божков ТВ" и определяна като поръчкова, а безпристрастността ѝ беше поставяна под съмнение. 

"Това се отрази на доброто име, търговско реноме и затрудни контактите ни с нашите рекламодатели, продуценти, контрагенти и зрителска аудитория", посочват от bTV.

Петков и Хекимян заведоха дело срещу Симеонов, тъй в началото на февруари като ги нарече "корумпирани" в национален ефир. Те предупредиха, че ще го съдят, а bTV защити обективността си като медия и подкрепи служителите си. Лидерът на НФСБ продължи да напада двамата журналисти и пред други медии, както и от трибуната на Народното събрание.

Според обвинението действията му засягат пряко и увреждат честта и достойнството на Петков и Хекимян. Това е директен натиск върху свободната журналистика и силно отеква в обществото, което е признато и от различни обществени и професионални организации, посочват от bTV. Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон.

Делото срещу "Телеграф"

"Телеграф" е подсъдим заради серия от публикации в периода май-юни, в които се говори за връзки между bTV, Божков, бившия банкер и също обвиняем у нас беглец в чужбина - Цветан Василев, съиздателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев, и други.  

Вестникът твърди, че "bTV е оплетена в паяжината на Божков и БГ Мадоф (Цветан Василев, б.р.)" и пише за нерегламентирани връзки между хазартния бос и шефа на медията Флориан Скала. Предаванията на телевизията пък са посочени като пример за дезинформация и фалшиви новини.

Това е повлияло негативно на журналистите, опетнило е името на Флориан Скала и на марката bTV и е отблъснало нейни партньори и рекламодатели.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предупредиха всички със зимни гуми в България за голяма опасност
Дата: 25/04, 11:07

Арестуваха русенец за преправяне на пневматични оръжия
Дата: 25/04, 11:06

Пълен шаш в Европарламента: Словашки евродепутат изкара гълъб от чантата си и го пусна да хвърчи за мир
Дата: 25/04, 10:58

Биков към ПП: Ще има тежки политически последствия за вас. Режете си пътя за диалог с нас
Дата: 25/04, 10:57

Голяма шашма с паркирането върху инвалидни места в "Синята зона" във Варна
Дата: 25/04, 10:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия