Бащата на починалия абитуриент Христо Денев: Нека с молитви прогоним дяволите от болниците


Дата: 12/08, 11:19

Кадър ФБ Иван Денев

Бащата на абитуриента Христо Денев, който почина в търновската болница МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", публикува серия от гневни постове в мрежата.

Днес след като братчето на Христо премина през Спешното отделение на същата болница, а по-късно бе настанено в отделението по неврохирургия, почерненият родител Иван Денев заговори за зверски престъпления и възмездие, предаде Блиц. 

"Да повериш детето си живо на лекари и да им вярваш през цялото време, а те да те овикват и да ти го върнат в черен чувал е най-зверското престъпление. От него дори Дяволът би се възмутил! Няма подходящо възмездие - всичко би било малко", написа Днев.  "Сега нека всички ние се молим, Бог да въздаде справедливост за смъртта на Христо. Защото само и единствено Бог е единственият и най-велик съдник. А ние по бъдещето ще видим кой и каква вина е имал", добавя той. Ето и пълния текст на коментара му, предизвикал куп одобрителни коментари в мрежата: Да повериш детето си живо на лекари и да им вярваш през цялото време, а те да те овикват и да ти го върнат в черен чувал е най-зверското престъпление. От него дори Дяволът би се възмутил! Няма подходящо възмездие - всичко би било малко. Преди години Недим Генджев постъпи добре - повика ходжи и вкупом се молеха за възмездие на угнетителите. Резултатите са видими и ясни... Сега нека всички ние се молим, Бог да въздаде справедливост за смъртта на Христо. Защото само и единствено Бог е единственият и най-велик съдник. А ние по бъдещето ще видим кой и каква вина е имал. Не според човешкия съд, не според групичките коментари тук.   И нека прогоним с молитви дяволите от болниците! Никога черна сила да не припарва там!"

Припомняме, че Министерството на здравеопазването е възложило на агенция "Медицински надзор" проверка на областната болница във Велико Търново "Д-р Стефан Черкезов" заради смъртта на 19-годишния Христо Денев, пише Медиапул. За проверка от страна на медицниския надзор настояха и от самата болница, след като бащата на момчето Иван Денев обвини екипа на лечебното заведение в лошо отношение, липса на информация и прилагане на експериментално лечение без да е поискано съгласие за това.

19-годишният Христо е приет в болницата на 12 юли с положителен PCR и леки грипоподобни оплаквания, включващи температура и отпадналост.

Преди това е провел неуспешно няколкодневно лечение с антибиотик, назначен от личния лекар, от което не настъпило подобрение. Първоначално Христо е бил приет в Covid-отделението на великотърновската болница, а в последствие – преместен в реанимацията и интубиран. В крайна сметка умира на 31 юли.

Според медиите и официалните съобщения той е "най-младата жертва на коронавируса у нас".

Случаят му беше даден от представители на медицинското съсловие у нас като пример за това, че дори млад човек без придружаващи заболявания може да почине от коронавирус. В медиите се появиха и множество публикации около евентуалното заразяване на момчето на абитуриентския му бал, които бащата отрича като неверни.

Бащата Иван Денев разказа пред телевизия 7/8, че синът му е бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания без да бъде взето задължителното информирано съгласие от него и близките му. Става въпрос за препарата RoActemra, за който на 29 юли излязоха данни, че във фаза 3 на изпитването му върху пациенти с коронавирус не постига целите за намаляване на смъртността и подобряване клиничния статус на пациенти с пневмония, в същото време има риск от тежки странични реакции.

Поради липса на одобрени лекарства за коронавирус в момента всички препарати, които се прилагат на пациентите на практика са експериментални, за което е необходимо изискването на информирано съгласие. Денев твърди, че такова не е искано, а болницата е връчила със задна дата документи за подписване, които той е отказал да подпише.

Извън самата терапия, Денев разказа, че от болницата са отказвали на близките информация за лечението и състоянието на сина им, отказвали са и консултации с други специалисти, които семейството е искало да ангажира със случая на сина им. Младият мъж е лежал в лоши битови условия, като в последните дни преди преместването му в реанимацията е имало сигнали, че е объркан и нещо с него не е наред. Звънял е посреднощ на свои близки, говорейки неща, от които бащата си вади заключението, че момчето е имало халюцинации.

В профила си във Фейсбук бащата Иван Денев разказа, че от телефона на сина си е разбрал, че през цялата последна негова нощ в Covid-отделението на 20-и срещу 21-ви юли той е звънял близо 20 пъти на дежурния спешен телефон за помощ, без да му е било обърнато внимание от дежурния персонал, като при някои позвънявания му е било директно затваряно.

Денев отправи критики и към шефката на на реанимацията на болницата д-р Сибила Маринова, която е едно от лицата на първа линия в борбата с най-тежките случаи на коронавируса у нас. Наскоро тя влезе в конфликт с инфекциониста доц. Атанас Мангъров, давайки го на на етичната комисия на Българския лекарски съюз заради изказванията му, че Covid-19 е обикновен грип.

От болницата във Велико Търново сами настояха за проверка на случая и призоваха обществото и медиите да оставят разслледването на компетентните органи: "Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с Covid - 19, който бе лекуван в болницата и широкия обществен отзук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения, и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция "Медицински надзор", която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти, информират от пресслужбата на лечебното заведение".

"Вярваме, че това е единственият начин истината да излезе наяве. Резултатите от проверката на проведеното лечение в болницата ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени. Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи", заявиха от лечебното заведение.  


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единият от шофьорите на катастрофиралия в Турция автобус е българин
Дата: 20/04, 15:00

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристига в АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 14:501 Коментар

Радев: Предложението на Главчев е авангардно, в понеделник ще направим последен разговор
Дата: 20/04, 14:34

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 14:30

Министър Петкова: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.
Дата: 20/04, 14:281 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия