Електроразпределение Север инвестира близо 50 000 лева в обезопасяване на мрежата в област Разград


Дата: 12/08, 11:35

От края на месец юли екипите на ЕРП Север започнаха да монтират дистанционери и птицезащитни устройства по въздушна линия 20 kV „Осенец“ на територията на област Разград. Електропроводът осигурява захранването на четири населени места на територията на областта. Преминавайки през град Цар Калоян и селата Осенец, Балкански и Езерче, той доставя електроенергия на над 4 000 домакинства. Инвестициите ще доведат до намаляване на смущенията по електроразпределителната мрежа, предизвикани от силен вятър, и ще ограничат опасността от попадане на птици под напрежение. За обезопасяването на този участък е предвидено да бъдат поставени над 50 изолационни устройства по въздушната мрежа. Процесът ще бъде финализиран в края на есента след прибиране на реколтите от царевица и слънчоглед, отглеждани в близост до трасето на електропровода.

 

През 2020 г., в изпълнение на своята инвестиционна и ремонтна програма на територията на област Разград, Електроразпределение Север планира да постави общо 600 обезопасителни устройства. За защита от лоши метеорологични условия е предвидено монтирането на дистанционери на общо три електропровода в областта, а за защита на птиците - поставянето на птицебрани по протежението на общо 7 електропровода. Общата инвестиция за региона се очаква да достигне 50 000 лв. С изпълнението на тези мероприятия се цели значително намаляване на кратковременните смущения на електрозахранването, причинени от птици и силен вятър.

Продължават дейностите по обезопасяване на въздушните електропроводни линии (ВЕЛ) на територията и на другите обслужвани от ЕРП Север области в Североизточна България. През последния месец птицезащитни устройства бяха монтирани и по ВЕЛ Присово в област Велико Търново, а в Дебелец електромонтьори възстановиха паднало от силния вятър гнездо. Във всички възможни случаи се работи от обучени екипи при специални условия без изключване на напрежението, за да не се нарушава електрозахранването на клиентите. Предприетите мерки целят осигуряване на безопасни условия за птиците при струпването им по въздушните проводници преди отлитането им на юг в края на лятото. Същинската дейност по проекти на ЕРП Север за защита на птиците от попадане под напрежение в обсега на електроразпределителните съоръжения предстои след есенната миграция.

 

 

*публикация

 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Вирусолог: Има шанс ваксината срещу морбили да ни защити и от COVID-19
Дата: 25/09, 17:26

Алексей Навални благодари на пилотите и парамедиците, които са му спасили живота
Дата: 25/09, 17:19

Работник падна от 12-метров стълб край Исперих
Дата: 25/09, 17:11

Домът – нашето лично СПА приключение
Дата: 25/09, 16:55

МВнР: Няма пострадали българи при нападението в Париж
Дата: 25/09, 16:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия