И Брюксел въведе задължителни маски навсякъде


Дата: 12/08, 12:48

снимка pexels

Носенето на маска на всички обществени места в Брюксел стана задължително от днес (12 август), след като броят на инфекциите с COVID-19 се повиши до ниво, което поставя града сред най-тежко засегнатите в Европа, съобщи „Ройтерс“, предаде economy.bg.

Белгийската столица, която е домакин на централата на Европейския съюз и НАТО, регистрира средно 50 случая на 100 000 жители ежедневно през последната седмица.

Всички в града с население от 1,2 милиона трябва да носят маска за лице, когато са в паркове, на улици или на други обществени места, както и в частни пространства, достъпни за обществеността, казаха от регионалното правителство. Деца под 12 години, хора, занимаващи се със спорт или физическа работа на обществени места, са освободени от носенето на маска.

Досега маските бяха задължителни само в многолюдни обществени пространства и затворени места, като например търговски центрове.

Регламентът за носене на маски е един от най-строгите, прилагани понастоящем в европейските столици, коментира агенцията. Подобно решение взеха властите в Мадрид през юли. В Париж маските за лице са задължителни на открито само на многолюдни места.

Белгия беше силно засегната от пандемията с близо 10 000 смъртни случая, свързани с коронавируса досега, което дава на страната с 11 милиона население едно от най-високите нива на смъртност от COVID-19 на глава от населението.

Инфекциите се увеличават непрекъснато през последните седмици и сега Белгия има един от най-многобройните случаи на човек от населението в сравнение с останалите европейски държави.

През последните две седмици в страната е имало средно над 60 нови случая на 100 000 жители всеки ден. За сравнение те са 7,5 в Италия, 13 в Германия, 29 във Франция и 90 в Испания, според данни, събрани от органа за обществено здраве на Европейския съюз , Европейски център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

Миналата седмица британското правителство заяви, че ще наложи карантина на хората, пристигащи от Белгия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изрязаха неприлични кадри от Ергенът по БТВ с Васка
Дата: 29/03, 14:28

Таджикистан арестува 9 души заради връзки с атентата в Крокус
Дата: 29/03, 14:22

Петър Чобанов: Представителите на централната банка не трябва да заемат политически постове
Дата: 29/03, 14:22

Музикантите от бигбенда на НАТО се включиха в джем сешън със свои български колеги в софийски клуб
Дата: 29/03, 14:08

Асен Василев към Красимир Вълчев: Не използвайте толкова често името ми, ще го измърсите
Дата: 29/03, 14:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия