Биографията на човека, който ни подари емоцията от футболното лято на 94-та вече е на пазара


Дата: 21/09, 16:35

Лято 94-та година. Дълги години наред бе свързвано с „пиянството на един народ“, защото то нямаше и нужда да консумираш алкохол, за да усещаш ежедневно опиянението от щастието, славата, героизма, които ни поднесоха футболистите на „Пеневата чета“. И въпреки че в повечето случаи, когато за Световното Първенство по Футбол през 1994-та най-често се сещаме за умопомрачителната игра на Стоичков и решаващия гол на Емо Костадинов, никога, ама никога не трябва да забравяме да бъдем признателни на великия ни треньор Димитър Пенев. За всичките онези нестихващи часове на всенародна радост. За всички емоции, които получихме пред малкия екран. За всичките онези сълзи от щастие, които ако трябва да сме честни, гледайки футбол едва ли скоро ще излеем отново. Поне няма да са същите като тези от Американското лято на 94-та година.

Историята на Димитър Пенев излезе на пазара

„Стратега“. Така се казва официалната, първата биография на треньора по футбол и вечния цесекар Димитър Пенев. Тя е вече факт и всеки, който иска поне за кратко да се върне в лятото на един опиянен от щастие народ, спокойно може да го направи през спомена. Много спомени и много откровения са изписани в книгата. Интересен е фактът, че биографията е написана съвместно. В „авторския колектив“ влизат самият Димитър Пенев и спортният журналист Иво Тонков. В четивото двамата проследяват един славен път, който минавайки и оставяйки трайна следа в съзнанието на българина през 1994-та година.

Как се пише биография на един сериозно запомнящ се човек със смях и хумор?

Ей-така се е написала книгата „Стратега“. Идеята за биографията не е нито на Пенев, нито на „съавтора“ му Иво Тонков. Журналистът признава, че негов приятел му подмята идеята. След като случайно Тонков се среща в собственото си спортно студио с Димитър Пенев по служене ангажимент само няколко седмици след подхвърлената идея, двамата я обсъждат набързо, а след известно време и започват да я реализират. Спомените си Пенев разказва на Тонков до късно през нощта, с много забавни случки и с неразказни и неподозирани за феновете на треньора истории. На двамата им отнема едва година да запишат най-важното и максимално сбитото от живота на Пената, защото всеки знае, че тук говорим за един много колоритен живот, ярък, осеян с какви ли не предизвикателства.

Лятото на 94-та е ядрото на биографията

Разбира се, най-много време Тонков и Пенев отделят за главите, посветени на американското лято. То не е само да избереш най-доброто, но и да знаеш как да го поднесеш на публиката. Защото българинът и до днес е способен да се просълзи на тази тема. И ще стане адски чувствителен, ако някой му опорочи спомена за пиянството на един щастлив народ, който може да нарече части от себе си легенди като Лечков, Балъков, покойния Трифон Иванов. В крайна сметка, Пенев решава да не изневерява на стила си и с тънък хумор и много дълги истории предава на Тонков всичко, което помни и още носи в сърцето си от онова лято. Лятото на сбъдната мечта.

Очевидно, слуховете, че Димитър Пенев се е пропил и прекарва свободното си време, главно киснейки в поредното онлайн казино България, не граничат с реалността. Човекът през цялото време е писал книга…

*публикация


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Столичният кмет: Няма да затваряме забавачките
Дата: 28/10, 14:00

Ваня Григорова: С новите промени за извънредния труд ще работим по 9 часа на ден, а по света работните часове намаляват
Дата: 28/10, 13:421 Коментар

Лятото продължава в Комплекс „Ролбата-Наутилус“
Дата: 28/10, 13:25

Парламентарната група на БСП намаля с още един
Дата: 28/10, 13:203 Коментара

Частните учебни центрове искат обезщетение от 80% за заплати, ако ги затворят
Дата: 28/10, 13:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия