Адвокат Полина Велчева: Пребили са дори момчета, които никога не са били на протеста


Дата: 24/09, 21:02

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

За арестувани младежи по време на протестите разказа адвокат Полина Велчева в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8:

"Освен водни пистолети, е имало намерени и малки спрейове за самозащита, големи колкото една запалка. Клиентът ми Павел е бил обгазен, били са го. Сам е отишъл при импровизираното КПП, дал спрея. Задържали и една дама и едно момче с джобно ножче. Един от полицаите взема ножчето и го връща на клиента ми, но задържат момчето и Павел с водните пистолети. Откарват ги със заповед за задържане до 24 часа. 

Чакаме да видим дали ще има наказателни постановления. Те подлежат на обжалване в 7-дневен срок. От 8.30 бяха задържани. Мен и колегата ни бяха изгонили от районното и ние не присъствахме на връчването на актовете, а те подлежат на обжалване веднага. Бяха им връчени около 14 часа, когато вече ги пускаха. По принцип трябва да има адвокат. 

Има неадекватни реакции от страна на служителите. Във Второ районно имаше един задържан французин Мишел - член на ЮНЕСКО, за първи път е в България. Той идва, интересни са му протестите, отива отстрани, вижда паднала полицейска каска, вдига я и отива да я върне на полицаите и те го задържат за 24 часа. За мен това е някаква репресия. 

На 2-ри сутринта с едно от задържаните момчета разговарям в ареста и той казва: "аз никога не съм ходил на протестите, не знам кой ден е, никога не съм присъствал". Той е бил с негов приятел в градинката пред Народния театър и са пиели бира. Става около 12 часа и казва: Виждаме срещу нас една огромна тълпа от хора, които бягат, крещят и се пръскат през целия парк. И след тях вече голямата група полицаи с каските, с палките и едното момче казало: "Дай да бягаме."

Другият отвърнал: "Ако ние тръгнем да бягаме, ще помислят, че сме част от протестиращите, нека да останем тук". 4 полицая са ги смлели от бой. 24 часа прекарани в районното, момчето ми показа следи от палката, аз го изпратих в съдебна медицина. Градинката на Народния театър не е в периметъра на протеста. Те тогава искаха да сплашат хората. Да не ходят на протеста. 

Ако се случи да ви задържат, не подписвайте, искайте адвокат", апелира гостенката в студиото.  Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Депутатите с нова идея: Който превозва нерегламентирано пътници - до 10 години затвор
Дата: 28/10, 12:45

Ново проучване на Ковид 19: Преди кашлицата и температурата губим обонянието и вкуса си
Дата: 28/10, 12:39

Руски вирусолог: Страхувайки се от ковид, забравихте грипа. По 30 хиляди умират от грип на година само в САЩ
Дата: 28/10, 12:34

Проф. Костов: Данните за заразени 500 учители и 500 ученици са нереални. Числата са много по-високи, двойно или тройно
Дата: 28/10, 12:23

Юношите старша възраст на Черно море аут от турнира за Купата на БФС
Дата: 28/10, 12:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия