Адвокат Полина Велчева: Пребили са дори момчета, които никога не са били на протеста


Дата: 24/09, 21:02

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

За арестувани младежи по време на протестите разказа адвокат Полина Велчева в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8:

"Освен водни пистолети, е имало намерени и малки спрейове за самозащита, големи колкото една запалка. Клиентът ми Павел е бил обгазен, били са го. Сам е отишъл при импровизираното КПП, дал спрея. Задържали и една дама и едно момче с джобно ножче. Един от полицаите взема ножчето и го връща на клиента ми, но задържат момчето и Павел с водните пистолети. Откарват ги със заповед за задържане до 24 часа. 

Чакаме да видим дали ще има наказателни постановления. Те подлежат на обжалване в 7-дневен срок. От 8.30 бяха задържани. Мен и колегата ни бяха изгонили от районното и ние не присъствахме на връчването на актовете, а те подлежат на обжалване веднага. Бяха им връчени около 14 часа, когато вече ги пускаха. По принцип трябва да има адвокат. 

Има неадекватни реакции от страна на служителите. Във Второ районно имаше един задържан французин Мишел - член на ЮНЕСКО, за първи път е в България. Той идва, интересни са му протестите, отива отстрани, вижда паднала полицейска каска, вдига я и отива да я върне на полицаите и те го задържат за 24 часа. За мен това е някаква репресия. 

На 2-ри сутринта с едно от задържаните момчета разговарям в ареста и той казва: "аз никога не съм ходил на протестите, не знам кой ден е, никога не съм присъствал". Той е бил с негов приятел в градинката пред Народния театър и са пиели бира. Става около 12 часа и казва: Виждаме срещу нас една огромна тълпа от хора, които бягат, крещят и се пръскат през целия парк. И след тях вече голямата група полицаи с каските, с палките и едното момче казало: "Дай да бягаме."

Другият отвърнал: "Ако ние тръгнем да бягаме, ще помислят, че сме част от протестиращите, нека да останем тук". 4 полицая са ги смлели от бой. 24 часа прекарани в районното, момчето ми показа следи от палката, аз го изпратих в съдебна медицина. Градинката на Народния театър не е в периметъра на протеста. Те тогава искаха да сплашат хората. Да не ходят на протеста. 

Ако се случи да ви задържат, не подписвайте, искайте адвокат", апелира гостенката в студиото.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 01:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 01:50

Уличеният в имотни измами полицай остава под домашен арест, другите двама обвиняеми - в затвора
Дата: 19/04, 01:40

Олимпиакос ликува в лютото балканско дерби
Дата: 19/04, 01:20

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 01:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия