Радан Кънев: Изход от острата криза има и той минава през оставка на правителството. Само с говорене напрежението няма да се свали


Дата: 25/09, 07:54

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

кадър бТВ

Полза от протестите в България има. Защото вече има отзвук в ЕК, има съзнание за проблем сред всички колеги в европейския парламент, има позиции в комисиите, има и еволюция в позицията на Европейската народна партия. Има огромен интерес от ключови и авторитетни международни медии към проблемите в България. Има и насрочен дебат, съсредоточен върху проблемите на българските граждани, техните права и свободи. 

Това коментира в ефира на бТВ Радан Кънев.

Ние трябва да излезем от много тежка инстуционална и политическа криза, за да започнем да решаваме останалите тежки проблеми в икономиката, съда, здравеопазването и т.н., коментира той.

Говоренето няма да свали общественото напрежение. Криза има и изход има - той минава през оставка на правителството. И на база на тази оставка диалог е не само възможен, а и необходим. Трябва да има яснота за приоритетите на служебния кабинет. Трябва да има яснота за това партиите, които ще влязат в следващия парламент каква програма ще имат, за да обезпечат излизането от икономическата криза. И нещо повече - не просто спасението на икономиката в момента, а развитието на България, коментира Кънев. Трябва да се мисли за инвестиране в българската икономика, а не за усвояване на някакви пари. Парите трябва да се ползват за подобряване състоянието на българите, а не само на един кръг от крадци в някоя партия, допълни той.

Нужен е диалог, че каквото и да е следващото правителство, работата му ще е трудна, да се работи, да се вземат изключително важни решения, Националните приоритети трябвав да са консенсусни. Но за се лъжем, че в момента може за има диалог между институциите, между премиера и президента - не, не, коментира Кънев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Столичният кмет: Няма да затваряме забавачките
Дата: 28/10, 14:00

Ваня Григорова: С новите промени за извънредния труд ще работим по 9 часа на ден, а по света работните часове намаляват
Дата: 28/10, 13:421 Коментар

Лятото продължава в Комплекс „Ролбата-Наутилус“
Дата: 28/10, 13:25

Парламентарната група на БСП намаля с още един
Дата: 28/10, 13:203 Коментара

Частните учебни центрове искат обезщетение от 80% за заплати, ако ги затворят
Дата: 28/10, 13:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия