Започват засилени проверки на пешеходци и велосипедисти


Дата: 25/09, 12:40

Снимка: Петел, архив

До края на месеца пътна полиция ще прави засилени проверки на пешеходци и велосипедисти. През следващите три дни ще се следи прецизно и за нарушители по магистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушение, което засекат, съобщава БНТ.

Полицаите ще следят за превишена скорост, също за шофьори, които разговарят по телефона, както и за други нарушения. До края на месеца ще тече и акция, която ще бъде насочена към опазване на живота и здравето на децата. В тази връзка ще бъдат проверявани и пешеходци и велосипедисти.

Инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП: Акцентът е концентриран основно в градовете - София и техните области, които обслужват Бургас, Варна, Хасково, Кърджали, Монтана Плевен. В тези градове е особено засилено участието в контролната дейност на полицейските органи по отношение на неправилното движение на велосипедисти по площите, предназначени за пешеходци, неправилното пресичане на платното за движение от страна на пешеходците, съответно отнемане предимството на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци.

От Пътна полиция отчетоха и резултати от акция, насочена срещу разсейването на шофьорите. Засечени са над 500 нарушения, като най-много са в Пловдив.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Николай Костов предупреди: Ваксините няма да ни стигнат. Имаме по 5-10 в атпека, а ни трябват стотици хиляди
Дата: 20/10, 11:15

Поставяне на водомери на кладенците ще поиска министърът на околната среда и водите
Дата: 20/10, 11:092 Коментара

Две деца и жена бяха блъснати във Варна при пресичане на булеварди
Дата: 20/10, 11:06

200 000 българи бягат завинаги във Великобритания. Подават декларации за уседналост до 30 юни 2021 г.
Дата: 20/10, 11:021 Коментар

27-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент във Велики Преслав
Дата: 20/10, 10:451 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия