Започват засилени проверки на пешеходци и велосипедисти


Дата: 25/09, 12:40

Снимка: Петел, архив

До края на месеца пътна полиция ще прави засилени проверки на пешеходци и велосипедисти. През следващите три дни ще се следи прецизно и за нарушители по магистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушение, което засекат, съобщава БНТ.

Полицаите ще следят за превишена скорост, също за шофьори, които разговарят по телефона, както и за други нарушения. До края на месеца ще тече и акция, която ще бъде насочена към опазване на живота и здравето на децата. В тази връзка ще бъдат проверявани и пешеходци и велосипедисти.

Инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП: Акцентът е концентриран основно в градовете - София и техните области, които обслужват Бургас, Варна, Хасково, Кърджали, Монтана Плевен. В тези градове е особено засилено участието в контролната дейност на полицейските органи по отношение на неправилното движение на велосипедисти по площите, предназначени за пешеходци, неправилното пресичане на платното за движение от страна на пешеходците, съответно отнемане предимството на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци.

От Пътна полиция отчетоха и резултати от акция, насочена срещу разсейването на шофьорите. Засечени са над 500 нарушения, като най-много са в Пловдив.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Телеграм се използва от терористи, обяви Русия
Дата: 28/03, 10:46

3,2 по Рихтер в Румъния
Дата: 28/03, 10:43

Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства
Дата: 28/03, 10:36

Стартира футболна лига за ветерани 40+ във Варна
Дата: 28/03, 10:29

Путин твърди, че Русия няма план да напада Европа, както твърдеше и за Украйна
Дата: 28/03, 10:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия