Здравният министър упрекна депутати, че са без маски в НС


Дата: 25/09, 15:01

Снимка: Булфото

Здравният министър Костадин Ангелов направи забележка на депутатите, че не носят предпазни маски в пленарната зала, пише dariknews.bg.



Повод за това стана въпрос от депутата Георги Михайлов от левицата по време на парламентарния контрол за взетите мерки в училищата заради коронакризата. Той призова министъра за разум и загриженост и да не се стигне до управленски решения срещу присъствената форма на обучение. Той изтъкна, че вирусът не е толкова опасен за децата и те не се заразяват толкова.

"Какъв разум и загриженост проявяваме в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Това е важен елемент - даваме пример на всички, които ни гледат. Ако народните представители, които не са лекари, не разбират, вие като лекар го разбирате прекрасно, защото винаги сте носили маска, когато сте участвали в трансплантация на костен мозък", обърна се към проф. Михайлов здравният министър.

"Кои лекарски аргументи ни дават правото да ходим в сградата, затворена, без маска. Гледат ни всички и ние като разумни хора и лекари, трябва да сме тези, на които да подражават и учениците, и хората, когато ни виждат на закрито", отсече Ангелов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 05:00

Европарламентът прие нови фискални правила за ЕС
Дата: 24/04, 05:00

Предимно слънчево в сряда
Дата: 24/04, 04:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 03:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 03:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия