Как да премахнем бактериите и да пречистим въздуха вкъщи


Дата: 13/10, 16:00

Как можеш да се подготвиш за втора вълна на Covid-19? Или за всякакъв друг вирус?

Вече знаеш, че добрата хигиена има ключово значение за предотвратяване на разпространението и пренасянето на вируса. Но как да си сигурен, че нивото на хигиена е достатъчно високо и дълготрайно? Това е продължителен и повтарящ се процес и понякога ни се струва, че забравяме за някои домакински задачи или просто не ни остава време.

 

Предлагаме ти няколко съвета и трикове.

Създай си ежедневна рутина за почистване

Вероятно вече знаеш как да си миеш ръцете правилно. Препоръчително е миенето да трае поне 20 секунди и често да повтаряш процеса. Същото важи за дрехите и повърхностите, които най-често се използват. Изглежда сякаш всичко, с което се занимаваме, е да перем, чистим, перем, чистим …

За да улесниш нещата, създай си сутрешна или вечерна рутина, в която да включиш изпиране на дрехите и почистване на основните повърхности като ежедневна задача, също както е миенето на зъбите. По този начин ще приключваш всичко по-бързо, освен това можеш да прибавиш елемент на забавление и игра, като присъединиш към рутината и другите членове на семейството.

 

Превърни го в забавление! Включи цялото семейство!

Сигурно няма да повярваш, но чистенето може да бъде забавно. Как?

 

Улеснявай, улеснявай и пак улеснявай

Цялото това чистене може и да изглежда натоварващо. Обаче, ако улесниш процеса, той може да се превърне в нещо, което правиш „между другото“, за нула време. Как?

  1. Използвай подходящи почистващи продукти, които ще ти спестят време:

Вместо да използваш почистващи кърпи, които трябва да переш след всяка употреба, снабди се с дезинфекциращи еднократни кърпи, които можеш да изхвърлиш след ползване.  

Не си губи времето да почистваш подовете на ръка, използвай парочистачка. Можеш да я прилагаш на учудващо голям брой домашни повърхности, включително плочки и дървени подове, фаянс, мивки, вани, плотове, килими, матраци, тапицерия, душове, фурни, плотове за печка, скара, стъкло и др.

  1. Използвай едни и същи повърхности всеки път

Винаги слагай продуктите, които има вероятност да са били в контакт с вируси и микроби, върху една и съща повърхност. По този начин ще почистваш и дезинфекцираш само тази зона, а не цялата стая.

  1. Поддържай един и същ и ред на почистване

Винаги започвай от най-мръсната част на апартамента и завършвай с най-чистата.

  1. Ако нямаш време да изпереш нещо, изчакай 24 часа, преди да го облечеш отново.

 

Ако връхните ти дрехи са се измърсили и нямаш време да ги изпереш  - можеш отново да ги облечеш, след като ги поставиш в отделен шкаф или място за поне 48 часа. Така няма да се притесняваш за безопасността си, когато ги обличаш.

 

Снабди се с нова технология. Тя може да сътвори чудеса.

 

Чувал ли си някога за  UV-C технология? Тя ефективно и безопасно стопира възпроизвеждането на бактериите, гъбичките и вирусите, като осигурява по-свежа и здравословна среда навсякъде, където имаш нужда от нея. Ровус Компакт пречиствателят за въздух прави точно това, като използва UV-C технологията и помага да дишаш чист и безвреден въздух, без маска и без да се страхуваш от вируси.  

Ако все още се колебаеш, ще ти обясним как работи: използва UV енергия, която прониква през външната клетъчна мембрана на микробите, минава през клетъчното тяло и разрушава ДНК –то им, като елиминира възможността за възпроизводство и ги деактивира. Накратко спира разпространението на вирусите.  

Елементарно, нали? Заслужава си да опиташ.

 

* публикация

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НИМХ предупреди България за дните до края на април и началота на май
Дата: 25/04, 16:42

Двама варненци се озоваха в ареста за пореден път заради наркоразпространение
Дата: 25/04, 16:40

Едра градушка като орех удря част от България
Дата: 25/04, 16:23

Зеленски настоява за затягане на руските санкции
Дата: 25/04, 16:181 Коментар

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 16:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия