Проект за професионално обучение с награда за сътрудничество между местната власт и бизнеса


Дата: 19/10, 12:40

Инициативата за създаване на паралелки за професионално обучение в СУ „Васил Левски“, град Девня, получи поредно отличие, този път на традиционните годишни награди на Националното сдружение на общините в България, в категория „Партньор на общините”.

 

Кметът на Девня Свилен Шитов лично получа приза, от името на всички партньори в проекта: Община Девня, СУ „Васил Левски“, „Агрополихим” АД, „Девня Цимент” АД и „Солвей Соди” АД. Наградата бе връчена за обезпечаването на ремонтните дейности и оборудването на специализирани кабинети, закупуването на учебници и учебни помагала, осигуряването на безплатен обяд и стипендии за добър успех на учениците от професионалните паралелки, както и за предоставянето на производствена практика в индустриалните предприятия. Основната цел на партньорството е специализирано обучение с практическа насоченост и възможност за професионална реализация в региона. Проектът е в ход от 2017 година и към момента подкрепя 5 професионални паралелки в две технически направления – „Автоматизация на непрекъснати производства“ и „Електрообзавеждане на производството“.

 

Изключително съм удовлетворен, че нашето сътрудничество с бизнеса беше определено като блестящ пример за партньорство, което инвестира в бъдещето на младите хора от община Девня.“, коментира наградата Свилен Шитов.

 

 

* публикация

 

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хванаха въоръжен до зъби в Ямболско
Дата: 28/03, 18:15

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 18:10

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 18:10

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 18:10

Разследват случая с пострадалия водач на тротинетка в Русе
Дата: 28/03, 18:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия