Махането на катализатора "убива" колата


Дата: 20/10, 05:00

снимка: Булфото

Много често шофьорите у нас, а и по света се решават да премахнат катализаторите на своите автомобили. Разбира се, това се прави с цел да се спестят пари. От друга страна не са единични и кражбите на същия модул. Ето как това се отразява на нашите коли според специалисти:

По правило, малцина прибягват до смяна на катализатора (това се отнася и за случаите, в които той бъде откраднат, тъй като металът му - платина, е доста ценен), а причината обикновено е финансова. Собственикът смята, че не трябва да дава пари и продължава без катализатор, пише automedia.investor.bg.  Скоро след това двигателят му започва да харчи масло и дори компютърната диагностика често не показва някакъв проблем.

Някои силови агрегати, най-вече от японски и американски марки, обаче са програмирани да работят оптимално при условията на съпротивление от катализатора на свободното отделяне на газове от горивната камера. Когато това съпротивление изчезне, моторът започва да вкарва масло в изпускателната тръба с повишено темпо.

В подобни случаи специалистите по премахване на катализатора препрограмират електронния блок и залъгват сензора на изпускателната система. Те поставят и изкуствени прегради за изтичащите от двигателя газове, като така създават някаква имитация на катализатор. След време обаче моторът започва да гълта масло, като причината отново е липса на катализатор. 

 

Цялата статия ТУК



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България и Румъния се сливат с общ проект на Дунава
Дата: 19/04, 15:00

"Опитах да се съпротивлявам": Григор проговори за първи път за нападението над него
Дата: 19/04, 14:54

Димитър Главчев след отказа на Даниел Митов: Нямам план Б за МВнР
Дата: 19/04, 14:52

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия