От НАСА: Искаме да пратим човек на Марс


Дата: 20/10, 04:00

Pixabay

От НАСА категорично заявиха, че имат намерение да изпратят човек на Марс. Неговата главна задача ще е да разбере дали там е имало живот.

Директорът на Националната администрация по аеронавтика и космически изследвания на САЩ (НАСА) Джим Бриденстин вярва, че вероятността да се открият следи от живот на Марс в светлината на последните открития се увеличава. Той заяви това на видеоконференция на Марсианското общество, съобщава БГНЕС.

Бриденстин уточнява, че все още не са намерени доказателства за живота на Марс.

“Все още не сме направили това. Но вероятността продължава да се увеличава. Колкото повече търсим, толкова повече научаваме, че всички елементи, необходими, както вярваме, за съществуването на живота, са или са били на Марс в миналото”, каза той. Бриденстин припомни, че са открити по-ранни доказателства за наличие на течна вода под повърхността на Червената планета. Освен това учените са стигнали до извода, че на Марс има органични молекули.

Ръководителят на НАСА изрази увереност, че изследванията с инструментите, инсталирани на космическия кораб Perseverance, ще съберат повече информация за Марс, както и ще се подготвят за пилотирана експедиция.

„Разбира се, искаме да вземем проби от почвата, за да разберем по-добре миналото на Марс, включително дали е имало живот на него. Основното нещо, което искаме да направим, е да изпратим човек на Марс“, подчерта ръководителят на НАСА.

“Мисля, че най-бързият начин да се направи това е използването на Луната. Ще отидем до Луната, за да стигнем след това до Марс”, обясни Бриденстин.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мицотакис вдигна минималната работна заплата в Гърция
Дата: 29/03, 12:58

Мъж заплаши лекар с пистолет, арестуваха го
Дата: 29/03, 12:50

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона
Дата: 29/03, 12:401 Коментар

Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия