Задължително всички промишлени кладенци с водомер, иска Ревизоро. Регистрацията е до 27 ноември


Дата: 20/10, 11:09

Колаж: Булфото и www.vacacionesbulgaria.com

За поставяне на водомери на кладенците се обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. По думите му за да не лъже всеки, че харчи до 10 кубика, водата за промишлени цели ще трябва да минава през водомери. Той гостува в сутрешния блок на БНТ, където говори по актуалните теми.

На 27 ноември изтича срокът за регистрация на кладенците в частни дворове. Тези, които са готови, могат да се регистрират, но заради коронавируса, хората нямаха възможност да отидат да подадат документи. Затова минимум една или две години трябва да се отложи този срок, обясни Димитров. В четвъртък ще разговарям със земеделския министър Десислава Танева по въпроса за срока, допълни той.

Разрешено е да се ползва до 10 кубика вода дневно и дори е безплатно. Не може обаче да имаш безплатна промишлена дейност. Затова ние определяме 2 стотинки на кубик, ако толкова питате, нямаме материален интерес. Не може обаче всеки да дупчи, където му дойде, защото има голяма вероятност да навреди на по-голям източник на водоснабдяване, обясни министърът.

„Ако в промишлено предприятие сте сложили кладенец, за какво ви е? Само да го гледате на картинка ли? Ясно е с какви цели ще го използвате. Трябва да има заустване, канализация и да е ясно колко разход сте направили“, добави той, пише "Флагман".

„С водата за питейни нужди имаме само един проблем – язовир Камчия. Министерския съвет разреши. Ще закачим два язовира и въпросът с Бургас ще се реши, както и на цялото Черноморие“, каза Ревизоро. 

Язовирите Порой и Ахелой ще бъдат закачени към Бургас за резервно захранване, уточни той.

След като водещата го пита какво се случва с проверката за строителството в местността „Поляните“ в Синеморец и край Алепу, той възкликна „къща по къща ме питайте!“, а после добави, че е разпоредил да ги проверят компетентните институции – РДНСК, РЗИ, РИОСВ. „На вас обаче ви се иска аз да отида, да забия едно колче и да сложа пломбата на дадения обект. Нищо няма да кажа преди прокуратурата да се произнесе“, заяви министърът. 

Според него през следващите три години София няма да има проблем с водоснабдяването. 

„Язовир Бели Искър го държим малко по-ниско заради водата, в момента в който се ремонтира, ще го напълним. И той е пълен, и Студена, и Дяково, и още шест язовира“, заяви Емил Димитров.

Каквото падне зимата като дъжд, ще го дадем на земеделците, обеща Димитров и даде пример с язовир Ястребино. „Там има 12 милиона вода, която държим за Антоново, а ние не даваме на земеделците, при условие, че има други варианти за захранване на града“, каза още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кристалина Георгиева: Време е да преразгледаме 10-процентния плосък данък
Дата: 16/04, 08:07

Проф. Рачев: Април ще е като Баба Марта, студът идва още тази вечер
Дата: 16/04, 07:451 Коментар

ЕЦБ може да намали лихвите повече от три пъти
Дата: 16/04, 07:43

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 16/04, 07:40

Съдът решава ще останат ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров
Дата: 16/04, 07:27

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия