Проф. Костов: Данните за заразени 500 учители и 500 ученици са нереални. Числата са много по-високи, двойно или тройно


Дата: 28/10, 12:23

Снимка: Министерски съвет

Проф. Коста Костов коментира за пореден път в ефира случващото се с пандемията от коронавирус. Той изрази категорично несъгласие с изнесените данни за заразени учители и ученици.

В момента според официалните данни в България има около 500 учители и 500 ученици, които са засегнати от инфекцията. Категоричен съм, че тези цифри са нереални. Категоричен съм, че числата са много по-високи - двойно или тройно. Според мен главният фактор в момента е това. Второстепенният фактор е пренебрежението на българското общество. Това коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Коста Костов по повод разрастващите се случаи на коронавирус у нас.

Специалистът обясни, че в началото на пандемията затварянето е било полезна мярка, но огромен проблем продължава да бъде скептизицмът на българите.

"В началото локдаунът помогна, беше необходим, защото системата не беше подготвена. Ние не знаехме какво ще се случи. Сега нещата са различни, доста неща се промениха. Например промени се нивото на смъртност. Сега смъртността е много по-ниска. Това е така, защото протоколите са по-добри. Промениха се моделите на лечение в интензивните звена. Напреднахме много в знанието си. Напреднахме много и в отношението си към терапевтичните протоколи. Не се промени обаче отношението ни към пандемията. Огромната част от българите не искат да повярват, че това ни се случва. Много хора се чудят - това грип ли е или не. Моята практика показва, че става въпрос за един по-патогенен, по-агресивен от грипа вирус", категоричен бе експертът, пише Novini.bg.

По думите му в Европа по време на обичания есенно-зимен сезон около 500 000 души са заразените. От тях загиват 50-60 хиляди.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 04:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 04:00

Облаци и по-ниски температури и в петък
Дата: 19/04, 04:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 03:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия